Concedieri colective la CFR Marfă în 2014

Anul viitor, la CFR Marfă se vor face disponibilizări colective de personal, anunţă ministerul de Finanţe, luni, într-un proiect de ordonanţă.

Potrivit celor de la Transporturi, până la sfârşitul anului 2013, din această companie vor fi concediate 1.400 de persoane.

„În baza angajamentelor asumate cu organismele financiare internaţionale, CFR Marfă SA este angajată în procesul de privatizare până în luna mai 2015, fapt pentru care în cursul anului 2014 această societate va efectua disponibilizări colective de personal”, se precizează într-un proiect de ordonanţă de urgenţă întocmit de Ministerul de Finanţe.

În acest context, ministerul propune ca persoanele disponibilizate să beneficieze de venit lunar de completare. „Această măsură este menită să atenueze tensiunile sociale ce pot fi determinate de disponibilizările colective efectuate de către CFR Marfă SA, precum şi încadrarea în ţintele stabilite cu organismele financiare internaţionale, în ceea ce priveşte nivelul rezultatului brut operaţional şi arieratele”, explică oficialii de la Finanţe.

Este pentru prima dată când se vorbeşte oficial de concedierile luate în calcul pentru 2014. Până acum, Ministerul Transporturilor a anunţat că de la CFR Marfă vor fi disponibilizate 1.416 persoane, în perioada noiembrie-decembrie 2013. De altfel, conducerea companiei promitea că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca persoanele disponibilizate prin concediere colectivă să beneficieze de indemnizaţii de şomaj şi de venitul de completare prevăzute de legislaţia în vigoare. Venitul de completare se va acorda pe o perioadă cuprinsă între 12 luni şi 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, preciza Ministerul Transporturilor, într-o notă transmisă sindicatelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.