Conceptul Inovativ al Aplicației „Ceasul Bun” (Video)

Într-un remarcabil pas către protejarea drepturilor persoanelor care locuiesc în centre sociale, cămine, unități medicale și nu numai, a fost lansată o nouă soluție digitală care permite raportarea abuzurilor și contactul direct cu autoritățile.

Această inițiativă, numită sugestiv „Ceasul Bun”, a fost dezvoltată de asociația Code 4 Romania, având ca scop furnizarea unui canal sigur pentru raportarea abuzurilor și solicitarea de asistență.

Disponibilă atât pentru platformele iOS, cât și pentru Android, această aplicație este destinată să revoluționeze modul în care persoanele cu dizabilități sunt protejate.

Scopul principal al aplicației „Ceasul Bun” este de a permite indivizilor să raporteze abuzurile împotriva persoanelor cu dizabilități.

Această soluție digitală inovatoare cuprinde două funcționalități esențiale, respectiv „Ascultă” și „Ascunde”.

Caracteristica „Ascultă” este dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere sau dificultăți de citire, oferindu-le opțiunea auditivă pentru primirea informațiilor.

Pe de altă parte, funcția „Ascunde” permite utilizatorilor să acceseze și să utilizeze discreționar aplicația, conform necesităților.

Ceea ce diferențiază cu adevărat aplicația „Ceasul Bun” este designul său centrat pe nevoile utilizatorilor, dezvoltat pe baza feedback-ului primit direct de la beneficiari, mulți dintre aceștia având diferite grade de dizabilități și niveluri de educație.

A fost efectuată o cercetare amănunțită la Civic Labs, luând în considerare nevoile și nuanțele unui spectru larg de dizabilități în interacțiunea cu tehnologia.

Caracteristicile aplicației depășesc conceptul de accesibilitate standard, integrând funcții precum transformarea vocii în text și citirea ecranului pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Designul atent ia în considerare și evitarea factorilor declanșatori pentru a proteja persoanele cu afecțiuni precum epilepsia.

Aplicația oferă o serie de funcționalități esențiale pentru utilizatori, permițându-le să înregistreze plângeri în numele lor sau în numele altor persoane.

Opțiunile disponibile includ raportarea cazurilor de violență, cum ar fi abuz fizic, abuz sexual, pedepse, confinare sau alte situații similare.

Utilizatorii pot exprima, de asemenea, dorința de a fi mutați într-un alt centru sau spital sau pot solicita reprezentare legală pentru a elimina orice restricții impuse asupra lor. Fiecare opțiune ghidează utilizatorii către instituțiile recomandate pentru înaintarea plângerilor, asigurând un proces simplu.

În plus, „Ceasul Bun” oferă o secțiune de resurse educaționale, furnizând informații detaliate despre diferite tipuri de abuzuri. Aplicația include, de asemenea, numere de apelare rapidă pentru asistență de urgență, consolidând rețeaua de suport pentru persoanele aflate în situații dificile.

Lansarea aplicației „Ceasul Bun” reprezintă un pas semnificativ în direcția protejării drepturilor și demnității persoanelor cu dizabilități.

Prin furnizarea unui canal prietenos pentru raportarea abuzurilor, solicitarea asistenței și accesul la informații vitale, această soluție digitală devine un simbol al speranței pentru persoanele care altfel ar putea rămâne fără voce.

Colaborarea dintre Code 4 Romania și organizații precum CRJ exemplifică puterea tehnologiei și a empatiei în generarea unor schimbări semnificative în cadrul societății noastre.

Organizația noastră de apărare a drepturilor omului salută cu entuziasm această inovatoare inițiativă a asociației Code 4 Romania. Aplicația „Ceasul Bun” reprezintă o soluție digitală revoluționară în protejarea persoanelor aflate în centre sociale, cămine, unități medicale și nu numai. Prin crearea unui mediu sigur pentru raportarea abuzurilor și contactul direct cu autoritățile, această aplicație redefinește conceptul de protecție a drepturilor individuale.

Recomandăm cu căldură descărcarea aplicației „Ceasul Bun” pentru toți cei interesați să contribuie la asigurarea unei societăți mai echitabile și mai sigure pentru persoanele vulnerabile. Această inițiativă este un pas semnificativ în promovarea justiției și a drepturilor omului, arătând cum tehnologia poate fi folosită pentru a crea schimbări pozitive în comunitatea noastră.

Prin intermediul aplicației „Ceasul Bun”, fiecare persoană are șansa de a face o diferență într-un mod simplu și eficient. Susținem cu încredere această inițiativă și ne alăturăm vocii comunității în recomandarea descărcării aplicației pentru a contribui la o lume mai justă și mai empatică pentru toți cetățenii, indiferent de situația lor.

 

Surse:

https://www.europafm.ro/ceasul-bun-aplicatia-mobila-prin-intermediul-careia-oamenii-din-centrele-sociale-pot-raporta-abuzurile-video/

https://start-up.ro/aplicatia-ceasul-bun-de-la-code4romania-permite-raportarea-abuzurilor-fata-de-persoanele-cu-dizabilitati/

 

Președinte fondator OADO – ECOSOC – ONU

Lord Sir Florentin Scalețchi

 

Foto: pixabay.com, crj.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.