Concert Extraordinar pe 31 august– soprana IRINA BAIANT și Orchestra Metropolitană București la Grădina de Vară Herăstrău

Va fi o seară de vară de neuitat, ruptă dintr-o filă de poveste!” – Irina Baianț, soprană

Pe 31 august porţile Grădinii de Vară HERĂSTRĂU a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” se deschid din nou marelui public pentru o călătorie fascinantă prin lumea musical-ului, a operei şi operetei, dar şi cea a şlagărului.

Soprana Irina Baianţ a pregătit un concert special, cu arii şi duete celebre în care îi va avea ca invitaţi pe Florin Ristei şi Adrian Nour, iar Orchestra Metropolitană București dirijată de Daniel Jinga îi va acompania pe îndrăgiții solişti.

 

După ce a fost aclamată pe scenele lirice din Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Cehia, Rusia, Turcia, Coreea de Sud, soprana Irina Baianţ se pregăteşte cu emoţie pentru concertul pe care îl va susţine la Bucureşti, luni, 31 august, începând cu ora 20:30.

Este primul eveniment ce poartă semnătura exclusivă a artistei, unul special, de la concept și până la repertoriul ales cu grijă.

Va fi un melanj de piese pe care toată lumea le cunoaște, cu arii celebre de operă și operetă pe care publicul  le va recunoaşte şi să le vom cânta împreună”, a spus Irina Baianț.  “Pe colegii mei de scenă, Florin Ristei și Adrian Nour i-am ales pentru că sunt niște parteneri pe care mă pot baza și alături de care pot să creez momente unice, de simţire autentică.

Țin să spun că voi mai avea și alți invitați-surpriză și vreau să le mulțumesc că au ales să împărtășească alături de mine emoțiile primului meu concert, la București. Spectatorii vor petrece o seară de vară de neuitat, ruptă dintr-o filă de poveste!”.

Cu o carte de vizită impresionantă, soprana Irina Baianţ a cucerit publicul din ţară şi de peste hotare, iar la Bucureşti, iubitorii de musical au avut ocazia să o admire în rolurile principale feminine din “My Fair Lady” şi “Fantoma de la Operă”.

Irina Baianţ, Florin Ristei şi Adrian Nour – “Fantoma de la Operă”:

https://youtu.be/bkQcm0FkShs

Despre Irina Baianţ

Câștigătoare a locului I la Concursul Internațional “Hariclea Darclée” în anul 2017, tânăra și talentata soprană a devenit invitata specială a tuturor spectacolelor marelui compozitor Vladimir Cosma, din 2013 până în prezent. Astfel a concertat în sălile Zenith Arena din Lille, Lyon, Rouen și Geneva cu ocazia turneului European al maestrului Vladimir Cosma, la Scala din Milano, pe scenele Palais des Congrès și Grand Rex din Paris, dar și la Kremlin (în 2015), sub bagheta aceluiași Vladimir Cosma, în prezența președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

În 2016, alături de Doru Toderuț a participat la preselecția pentru Eurovision cu piesa „The Voice”. Acum doi ani, Irina Baianț a fost, alături de cântărețul de jazz Hugh Coltman, protagonista operei “Marius et Fanny” (compozitor și dirijor Vladimir Cosma), alături de Big-Band-ul din Hamburg și Orchestra Națională a Marsiliei.

A susținut recitaluri la Praga (Smetana Hall) – “Prague Proms”, alături de  Filarmonica Națională Cehă, la București cu ocazia Concertului Extraordinar de Paști susținut în 2018 la Ateneul Român și organizat de Primăria Capitalei și în cadrul ˝Masterclass-ului de Lied˝, găzduit de ArCub și organizat de către marea soprană Mariana Nicolesco.

Poate aborda cu ușurință mai multe genuri muzicale (pop-opera, musical, lied, operetă și operă) și este o prezență cuceritoare pe marile scene lirice din țară și din străinătate. A strălucit în rolurile principale din cele mai apreciate musicaluri produse în România – Christine Daae (“Fantoma de la Operă”) și Eliza Doolitle (“My Fair Lady”).

Irina Baianț a susținut un recital la ceremonia dedicată Simonei Halep cu prilejul câștigării Turneului de la Wimbledon 2019 și un altul, în cinstea prințesei Stéphanie de Monaco cu prilejul vizitei oficiale a Domniei Sale la București.

A jucat în opera ˝Pagliacci – Paiațe˝ de Ruggiero Leoncavallo, care a avut premiera națională în cadrul Festivalul Internațional ˝Hariclea Darclée˝, sub Înaltul Patronaj UNESCO, la inițiativa marii soprane, Ambasador UNESCO, Mariana Nicolesco. Un alt rol de succes a fost cel al Adinei din ”L’Elisir d’Amore – Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti, spectacol jucat la Seul, Coreea de Sud, sub bagheta marelui dirijor Marco Balderi.

  • Canalul de You Tube al Irinei Baianţ poate fi accesat aici:

https://www.youtube.com/c/IrinaBaiant/videos

Aşadar sunteti aşteptaţi să savuraţi o ultimă seară de vară calendaristică, sub cerul înstelat,  în acorduri de operă, operetă şi musical, în compania Irinei Baianţ şi a invitaţilor săi.

Pentru acest spectacol sunt în vânzare doar 500 de bilete, deja disponibile pe site-urile specializate, și anume:

www.startickets.rowww.ticketstore.ro

Alte spectacole programate la Teatrul de Vară HERĂSTRĂU sunt:

Luna AUGUST

  • Vineri,   28 august 2020, ora 20:30 – Spectacolul ”D’ale Carnavalului”, regia Dan Tudor; Distribuţie: Manuela Hărăbor, Tudorel Filimon, Corina Dănilă, Gabriel Fătu şi Dan Tudor;
  • Luni, 31 august 2020, ora 20:30 – Concert Extraordinar IRINA BAIANȚ, cu invitați speciali Adrian Nour și Florin Ristei și Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga;

Luna SEPTEMBRIE

  • Luni, 7 septembrie 2020, ora 20:30 – spectacolul ”Gaițele”, regia Gelu Colceag; Distribuţie: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă;
  • Marți,  8 septembrie 2020, ora 20:30 – spectacolul ”Gaițele”, regia Gelu Colceag. Distribuţie: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea;
  • Luni, 28 septembrie 2020, ora 20:30 – spectacolul ”All Inclusive”, regia Vlad Zamfirescu. Distribuţie: Medeea Marinescu, Mirela Oprişor, Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Marius Manole;
  • Marți,  29 septembrie 2020, ora 20:30 – spectacolul ”Pe o pânză de păianjen” regia Vlad Zamfirescu. Distribuţie: Medeea Marinescu, Mirela Oprişor, Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu;
  • Miercuri, 30 septembrie 2020, ora 20.00 – spectacolul „Barza domnului ministru” cu: Adriana Trandafir, Gabriel Fătu, Mihai Ciucă, Laura Cosoi, Doina Teodoru; regia Lucian Iancu.

LUNA OCTOMBRIE

  • Vineri, 9 octombrie 2020, ora 20 – spectacol “Sunt un orb” cu Horaţiu Mălăele.

Pentru rezervări, bilete, detalii suplimentare şi reguli de acces: www.startickets.rowww.ticketstore.ro

Toate informațiile pe: https://www.facebook.com/cortina.ag

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.