Noi restricții anti-COVID-19 în Finlanda

Finlanda va înăspri restricţiile asupra adunărilor publice începând din luna septembrie, limitând la 50 numărul maxim de participanţi dacă nu sunt în vigoare alte măsuri, ca urmare a recrudescenţei cazurilor de COVID-19, au anunţat autorităţile de la Helsinki, transmite Reuters.

În luna august, numărul participanţilor la evenimente publice în Finlanda era limitat la 500.

Noile limite se vor aplica atât adunărilor din interior, cât şi celor desfăşurate în spaţii deschise.

Adunările publice ce reunesc mai mult de 50 de persoane vor fi permise numai în cazul existenţei unor măsuri stricte, precum menţinerea igienei şi a unei distanţe de 1-2 metri între participanţi, ceea ce îi va determina pe organizatorii de evenimente culturale şi sportive să-şi regândească strategiile.

Este absolut necesar ca restricţiile să fie înăsprite pentru că situaţia epidemiologică a Finlandei s-a schimbat într-o direcţie nefavorabilă şi cazurile de COVID-19 confirmate au sporit pe parcursul lunii august”, au explicat autorităţile finlandeze.

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Finlanda, autorităţile sanitare înregistrând până vineri 7.871 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 334 decese cauzate de COVID-19.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.