Concubinaj (Concubinage) by Remus CERNAT (72)

 

EXCLUSIVITATE

Exact așa arată concubinajul! Mai face un pic pipi pe tine, până găsește ceva mai bun, după care îți dă drumul prin ogradă! Ce?…credeai că ești mai specială, nuu? Că doar cu tine folosește apelativele acelea drăgăstoase, hmm, s-o crezi tu, cu toate le  folosește; că doar cu tine face chestiile alea cu gura…hmm, s-o crezi tu, cu toate le face; credeai că provizoratul ține până pune niște bani deoparte, hmm, avea  destui bani puși deoparte! Dacă erai mai specială, te cerea de nevastă până acum, a trecut suficient, nici la mașini de lux nu durează drive-testul 3 ani! …Acum te cunoaște ca-n palmă, i-ai dat tot ce-aveai mai scump, cu ce noutate crezi că mai poți veni după 3 ani? … de ce te-ar mai lua?

Perfect valabil și pentru băieți! Ce?, credeai că tu ești mai special? Credeai că doar pe tine te alintă așa frumos, doar pe tine te scarpină pe spate, doar cu tine se maimuțărește? Greșit, pe toți îi alintă, cu toți se maimuțărește! Credeai că doar cu tine face chestiile alea cu gura? Greșit, cu toți o face! Chiar credeai că e nefericită, maltratată, nesatisfăcută, și va divorța pentru tine!? Chiar credeai că ăla a amenințat-o că se sinucide dacă îl părăsește, că a făcut 3 preinfarcturi? În 3 ani fugea cu tine dacă erai așa special! Dar cățeaua nu pleacă niciodată de la măcelărie, oricât de prost ar fi tratată!  Ai fost doar facărul de rezervă! O carte ușoară din bibliotecă pe care a răsfoit-o din când în când! O prelungire adesea inutilă…and this is so f sad!

De aceea duhovnicul, biserica, ne tot bate la cap să ne păstrăm fecioria până la căsătorie! Deși acum cu democratizarea/liberalizarea sexualității deșănțate multicolore a devenit un act eroic să-ți păstrezi fecioria. Cultura tv media, internetul, dar mai ales programa educațională a noii ordini mondiale te bombardează cu oferte frumos împachetate cu poleială strălucitoare și miresme îmbietoare foarte greu de refuzat!

Dacă în anii `70 revoluția sexuală se chema Power Flower, make love not war, astăzi s-ar chema Sodoma și Gomora la puterea +infinit! Babilonienii dacă s-ar coborâ printre noi, ar rămâne șocați, ar spune: „mamă, mamă până unde s-a ajuns, incredibil, asta e prea de tot!

În anul 1950 în România (așa comunist-socialistă cum era) peste 60% dintre tineri își păstrau fecioria până la căsătorie! Astăzi, 2020 SUB 1% ! Dacă or fi mai mulți, aceștia se rușinează să recunoască! Însă vitezele gladiatoare care s-au aruncat în mădular ca în bungee jumping sunt silite să recunoască nefastele consecințe ale grabei lor: sarcini pierdute, naștere de prunci morți, copii cu dizabilități, sterilitate, atmosferă încordată în cuplu, până la destrămarea familiei și creșterea copiilor de un singur părinte!

Toate astea pentru câteva ore de plăcere înainte de Vreme! Vremea Sfintei Cununii în care dragostea lui se unește cu dragostea ei și cu Dragostea LUI DUMNEZEU! Și atunci însoțirea lor nu se mai cheamă desfrânare, însoțirea lor e Sfântă! … bineînțeles dacă țin sfintele Posturi de peste an!

Asta e doar o interpretare! Dar cum imaginația noastră morbidă în condiții de stres, haos și pandemie ne poate conduce la multiple imersiuni urinofilice și pedofilice vă invit la o interpretare revigorantă, corespunzătoare, decentă!

Precum bine știți, numai ortodocșii au propriul lor Înger Păzitor, adică fiecare cu îngerul lor păzitor personal, prezent pe tot parcursul vieții, de la prima la ultima clipă! Restul rătăciților au câte un înger la o grămadă, comunitate, comună, oraș…

Așadar, avem în față o scenă plină de sevă între clasa politică românească (care la vârf nu e deloc românească!) din ultimii 30 de ani înnegrită de păcat dar poleită cu aur, intrată în colaps (pregătindu-se de pușcărie, moarte, iad ) cerând îndurare și Îngerul lor păzitor răspunzându-le subtil cu un pipi pestilențial cu nanoroboți și covid!

Ce semeni aia culegi! Tic-tac, tic-tac!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

 

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.