Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conducerea CFR S.A. a fost demisă

Publicat: sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Conducerea CFR SA a fost demisă, potrivit deciziei luată vineri de Adunarea generală a acţionarilor. Motivul? Membrii consiliului de administraţie nu şi-au îndeplinit corect sarcinile de serviciu, ceea ce a dus la afectarea situaţiei financiare a companiei. Această demisie vine în contextul în care ministrul Transporturilor a declarat, miercuri, că va cere demiterea conducerii companiei.

Principala ilegalitate descoperită de inspectori se referea la faptul că din patrimoniul companiei CFR SA au dispărut 1.096 de vagoane, potrivit EVZ.

Inspectorii susţin că principala cauză a dispariţiei vagoanelor o reprezintă faptul că acestea au fost introduse în parcul de material rulant al CNCF CFR SA fără procese verbale de predare – primire, care să fie semnate de reprezentanţii părţilor. Această situaţia este valabilă în cazul a 817 vagoane.

Consiliul de Administraţie era format din Florian Raimund Kubinski (preşedinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) şi Sebastian Tcaciuc (membru).

AGA a numit un nou CA, din care fac parte Ovidiu Petrişor Artopolescu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiției, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Florin Luca, consultant financiar, George Ciobănaşu, auditor financiar.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA şi Secţia Regională de Poliţie de Transporturi Bucureşti după un control la CFR SA, în urma căruia au fost constatate deficienţe de natură economică, administrativă sau organizatorică, precum şi indicii privind săvârşirea de infracţiuni.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=75945

Publicat de la data ian. 11 2014. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 februarie 2020, 10:12
 

V
Predominant însorit
12°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 62%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:58
Apus: 18:00
Prognoza 28 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant înnourat cu precipitaţii
11°C
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Nori intermitenti
2°C
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-02-2020 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona […]

Loto

Horoscop

  • 267.624 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team