Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conducerea Ministerului Sănătății, discuţii cu reprezentanţii industriei farmaceutice

Publicat: duminică, 12 ianuarie 2014

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi şi Directorul ANMDM, Marius Savu, s-au întâlnit sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice din România.

Printre temele abordate s-au numărat: noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele.

În ceea ce priveşte introducerea noii liste de medicamente compensate, ministrul Sănătăţii le-a transmis reprezentanţilor industriei farmaceutice intenţia autorităţilor de a reactualiza semestrial în 2014 şi trimestrial în 2015 lista de medicamente, conform reglementărilor europene, astfel încât pacienţii români să poată beneficia de tratamentele inovatoare de care au nevoie.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a punctat intenţia MS de a înfiinţa în partea a doua a anului o structură de evaluare a tehnologiilor medicale în vederea unei organizări mai eficiente a procesului de revizuire a listei de medicamente compensate.

Având în vedere necesitatea pacienţilor de a beneficia la timp de tratamentele prescrise, ministrul Sănătăţii a mai transmis industriei farmaceutice intenţia MS de a interzice pe o perioadă de 6 luni exporturile paralele pentru medicamentele aflate în noua listă de molecule compensate până la intrarea în vigoare a tuturor măsurilor propuse pentru ca procesul de reformă să fie coerent.

În ceea ce priveşte calculul diferenţiat al taxei clawback, reprezentanţii ARPIM au propus ca fiecare companie, atât producătorii de medicamente originale cât şi cei de medicamente generice, să plătească o taxă în funcţie de consumul individual pe care îl determină în cadrul sistemului de asigurari sociale de sănătate.

Părţile au agreat ca pe parcursul lunii ianuarie să continue discuţiile privind temele mai sus amintite, urmând ca, la sfârşitul lunii, să existe o propunere finală agreată referitoare la subiectele puse în discuţie.

Totodată, s-a stabilit un program accelerat de consultări cu CNAS, ADRFR, inclusiv cu Colegiul Farmaciştilor din România, astfel încât propunerile de acte normative să poată fi adoptate şi implementate în prima parte a anului 2014.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai precizat reprezentanţilor industriei farmaceutice că, în perioada următoare, vor avea loc o serie de videoconferinţe şi dezbateri cu managerii spitalelor publice, structurile deconcentrate ale MS, CNAS, dar şi asociaţiile de pacienţi, referitoare la implementarea corectă a pachetului de servicii minimale pentru neasiguraţi şi a pachetului de servicii medicale de bază.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21469

Publicat de la data ian. 12 2014. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 ianuarie 2020, 21:19
 

E
Senin
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 17:08
Prognoza 21 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
4°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.112 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team