Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

20 de ani de la lansarea Parteneriatului pentru Pace

Publicat: duminică, 12 ianuarie 2014

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 11 ianuarie 2014, a 20 de ani de la lansarea Parteneriatului pentru Pace (PfP), primul şi cel mai complex format de cooperare a NATO cu state din afara organizaţiei.
Bazat pe valori comune, acest program a constituit o platformă pentru dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării practice a NATO cu statele partenere din spaţiul euro-atlantic, care serveşte astăzi ca model pentru aprofundarea relaţiilor Alianţei cu alte state interesate. Totodată, PfP a creat bazele pentru consacrarea, prin Conceptul Strategic adoptat în 2010, a securităţii prin cooperare ca una dintre misiunile fundamentale ale Alianţei. PfP a constituit, totodată, un instrument util în sprijinul eforturilor statelor candidate la NATO, România fiind unul dintre beneficiarii oportunităţilor oferite de acest cadru de cooperare cu Alianţa în procesul de pregătire pentru aderare.
La 20 de ani de la lansarea sa, PfP continuă să fie o expresie a convingerii comune că stabilitatea şi securitatea în spaţiul euro-atlantic pot fi obţinute numai prin cooperare şi acţiune comună. Acesta reprezintă şi astăzi un instrument esenţial al Alianţei pentru promovarea păcii şi securităţii în spaţiul euro-atlantic.
România, prima ţară fost comunistă care s-a alăturat acestui program, semnând documentul cadru al PfP la 26 ianuarie 1994, rămâne un susţinător ferm al PfP şi îşi exprimă convingerea că Summit-ul NATO din Marea Britanie din acest an va marca noi paşi înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor de parteneriat ale NATO, al căror fundament este reprezentat de acest program.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21471

Publicat de la data ian. 12 2014. Categorii POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 iulie 2020, 9:07
 

ENE
Noros
18°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:44
Apus: 20:58
Prognoza 15 iulie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Nori intermitenti
16°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.313 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team