Conferință de presă, Roșia Montană: Intervenția societății civile în procesul de arbitraj deschis de Gabriel Resources

Campania ”Salvați Roșia Montană” organizează, marți, 9 octombrie, la ora 11:00, la conferința de presă care va avea ca temă intervenția societății civile în procesul de arbitraj deschis de Gabriel Resources împotriva statului român. 

Evenimentul este organizat de Comunitatea Declic, rețeaua MiningWatch România, asociația de localnici Alburnus Maior și organizația de mediu Greenpeace România.

În cadrul conferinței, specialiști în drept internațional, veniți special din străinătate, vor explica argumentele și documentele pe care trebuie să se bazeze România în procesul deschis de compania Gabriel Resources, care solicită daune de 4,4 miliarde de dolari de la statul român. Echipa experţilor juridici a studiat timp de mai mulți ani acest caz, iar luna viitoare va depune documentaţia la Tribunalul ICSID.

               În cadrul conferinței de presă veți afla cum a fost încălcată legea, chiar de cei care trebuiau să protejeze interesele statului român și vă vom prezenta cazuri specifice de presiuni asupra activiștilor și autorităților locale.

 

            Printre cei care vor lua cuvântul sunt:  Dr. Christian Schliemann, de la  European Center for Constitutional and Human Rights și Erika Lennon,  de la Center for International Environmental Law (CIEL), SUA. Cei doi fac parte din echipa de specialiști internaționali care pregătesc zilele acestea opinia juridică ce va fi depusă la Tribunalul ICSID, la începutul lunii noiembrie.

               Aceste organizații prestigioase, specializate în litigii internaționale cauzate de tratatele de investiții, s-au alăturat demersului organizațiilor din România, pentru a pleda cauza Roșiei Montane la Washington.

Conferința va avea loc la Hotel Ramada Park, Sala Meridian.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.