CSM București domină tenisul românesc: a cucerit în premieră titlurile naționale pe echipe atât la masculin, cât și la feminin

La doar doi ani de la înființare, secția de tenis a CSM București a devenit principala forță a tenisului din România. Atât echipa masculină, cât și cea feminină, au cucerit în premieră medaliile de aur la Campionatele Naționale de tenis pe echipe disputate în capitală.

Echipa masculină, formată din Dragoș Dima, Adrian Ungur, Bogdan Apostol, Nicolae Frunză, Bogdan Borza, Andrei Andrei, Cezar Crețu, Alexander Gima și Sebastian Gima – căpitan nejucător Marius Raicea – a reușit să cucerească titlul după un parcurs fără înfrângere: 4-3 cu Universitatea Cluj, 7-0 cu Tenis Club București și 5-2 cu Dinamo, ocupanta locului secund. Medaliile de bronz au fost obținute de clujeni.

Component al echipei campioane, Adrian Ungur a avut emoții suplimentare, deoarece pentru el Naționalele au reprezentat ultima competiție oficială în calitate de jucător. ”Mă bucur foarte mult că am jucat la aceste Naționale. Nu ai privilegiul să joci în țară atât de mult și cu această ocazie mă bucur că ne-am putut reuni aproape toți jucătorii români de elită. Am petrecut câteva zile frumoase și pline de emoții și suspans. Chiar mă bucur că am fost aici”, a declarat Adi, fost ocupant al locului 79 în clasamentul ATP.

Pentru el, aceste Campionate Naționale au avut un farmec aparte și pentru că soția lui, Liana, a fost antrenor-jucător la echipa feminină, de asemenea campioană națională. El este foarte optimist în ceea ce privește viitorul tenisului la CSM București: ”Având în vedere ce jucători și ce jucătoare a legitimat, CSM București cu siguranță va domina în continuare, atât la masculin, cât și la feminin. Și cred că nu se vor opri aici, vor legitima și alți jucători. Sunt convins de acest lucru”, a spus el.

Primul titlul pe echipe din istorie

Prin medalia de aur obținută, tenismenii au scris și o pagină de istorie pentru CSM București, tenisul fiind prima secție a clubului care a cucerit un titlu pe echipe la masculin, la nivel de seniori. ”De la începutul anului am avut acest obiectiv. De asta m-am mutat la acest cub, pentru a câștiga. Suntem un grup puternic, profesionist. E plăcut să mă uit la colegii mei și să văd că sunt cei mai buni jucători români din acest moment, iar asta nu poate decât să ne dea încredere fiecăruia dintre noi și să știm că avem o echipă puternică în spate”, a declarat Dragoș Dima, al doilea român din clasamentul ATP, unde ocupă locul 292.

La feminin, CSM București, în componența Nicoleta Dascălu, Cristina Ene, Andreea Mitu, Andreea Prisăcariu, Alexandra Damaschin, Alexandra Cadanțu, Georgia Crăciun, Ana Maria Țăranu și Liana Ungur, a cucerit în premieră titlul național. Parcursul a fost, ca și la masculin, fără greșeală: 6-1 cu Sportul Studențesc, 5-2 cu CSS Ploiești și 5-2 cu Dinamo, care a fost medaliată cu argint. Pe locul trei a terminat Sportul Studențesc.

Foste componente ale Top 100 WTA, Andreea Mitu și Alexandra Cadanțu au fost foarte bucuroase că au putut participa din nou la Naționalele pe echipe și că au cucerit medalia de aur: ”Nu am mai jucat de foarte mult timp echipe, să tot fie 4-5 ani. În trecut mi-a plăcut foarte mult și mă bucur că am revenit, că avem echipă, suntem 6-7 fete care ne înțelegem foarte bine. Nu e tocmai ușor, e altceva pe echipe, cu totul diferit de tenisul din turnee. Contează să câștige echipa, până la urmă”, a declarat Andreea, fost număr 68 mondial.

La rândul ei, Alexandra Cadanțu, ocupantă a poziției 59 WTA în urmă cu câțiva ani, Alexandra Cadanțu s-a bucurat nu doar de titlu, ci mai ales de atmosfera de la această competiție, pe care a retrăit-o după aproape un deceniu. ”M-am simțit foarte bine. Nu am mai jucat echipe de peste 10 ani, dar mereu mi-a făcut plăcere, de când eram mica, să joc Naționalele. Cele pe echipe sunt speciale, pentru că suntem multe fete, ne încurajăm una pe cealaltă. Îmi face plăcere să vin aici, pentru că mă simt bine, e un antrenament bun și pentru mine și pentru celelalte fete”, a declarat ea.

Nicoleta Dascălu face parte din noul val al tenisului românesc și este foarte mândră că a putut contribui la titlul cucerit în premieră de echipa sa, dar și că face parte dintr-o echipă foarte unită: ”Este interesant, pentru că ne întâlnim o singură dată pe an toate fetele. E frumos să mai joci și într-o echipă, nu doar singură. E interesant că ai tot timpul pe cineva pe bancă care te încurajează”, a spus ea.

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.