Conferința de presă susținută de președintele Republicii Azerbaidjan İlham Aliyev a transmis mesaje foarte importante comunității mondiale

Conferința de presă susținută de președintele Republicii Azerbaidjan IlhamAliyev pentru reprezentanții presei locale și străine în 26 februarie are o mare importanță în ceea ce privește transmiterea adevărului despre Azerbaidjan comunității mondiale.

Trebuie remarcat faptul că la conferința de presă, care a durat mai mult de 4 ore, au participat reprezentanți ai presei de top din lume. Șeful statului a dat răspunsuri detaliate la aproximativ 50 de întrebări din partea a peste 35 de reprezentanți ai presei.

În aceste răspunsuri, alături de realitățile din Azerbaidjan, au fost transmise mesaje foarte importantev comunității mondiale. A fost reiterată poziția fără echivoc a Azerbaidjanului, au fost indicate direcții specifice pentru viitorul statului Azerbaidjan și al regiunii.

Președintele a atras din nou atenția liderilor mass-media străine asupra politicii Armeniei de genocid împotriva Azerbaidjanului și a spus din nou lumii adevărul despre Khojaly.

Demonstrând înalte abilități diplomatice și elocvență, șeful statului a răspuns la întrebări fluent, în detaliu, cu acuratețe, în mod logic, complet argumentat și în diferite limbi.

Aceste calități profesionale ale președintelui au uimit mass-media străină, în adevăratul sens al cuvântului. Acest lucru este confirmat de cuvintele unui jurnalist independent din Marea Britanie: „Domnule președinte, vă mulțumim că ne-ați invitat aici. Cred că ați stability déjà un record mondial pe durata conferinței de presă. Sunt implicat în jurnalism de 25 de ani, dar nu am asistat niciodată la un președinte care să susțină o astfel de conferință de presă în patru limbi. ”

Este sigur să spunem că această conferință de presă a președintelui Azerbaidjanului este o victorie importantă a Azerbaidjanului în spațiul informațional internațional.

Reprezentarea multor organizații media influente din lume la conferința de presă, întrebările adresate președintelui au indicat interesul crescând pentru Azerbaidjan după războiul de 44 de zile. Este un fapt că numărul jurnaliștilor străini care au venit în țara noastră după cel de-al doilea război din Karabah, în special în teritoriile eliberate, a crescut. După cum s-a dovedit, imaginea era complet diferită. În timp ce am avut dreptate, am greșit.

Comentând această problemă, președintele a spus: „A fost nevoie de mulți ani pentru ca noi să schimbăm mintea lumii și să prezentăm adevărul. Vedeți cât efort depunem pentru a demonstra adevărurile evidente. Stereotipul era că Armenia avea întotdeauna dreptate.Indiferent de ceea ce au făcut, tot au justificat-o. Câți lideri de opoziție au fost arestați în Armenia în ultimul an sau doi. Câți oameni au fost privați de drepturile lor. Au fost chiar assassinate politice. Le-a condamnat vreo organizație internațională? Nu. Este posibil să le faci totul. Am încercat să dovedim că avem dreptate luptând și am reușit”.

După cum a remarcat președintele Azerbaidjanului, atitudinea presei mondiale față de Azerbaidjan se schimbă deja. Mass-media străină, care obișnuia să rămână tăcută despre realitățile Azerbaidjanului, acum vede și evaluează realitatea actuală cu ochii lor. Desigur, acesta este rezultatul victoriei istorice a Azerbaidjanului în război, precum și faptul că șeful statului a acordat peste 30 de interviuri mass-media străine în 44 de zile.

În acele interviuri, șeful statului a dezvăluit natura agresivă reală a politicii de agresiune a Armeniei, care a fost cea mai mare lovitură pentru armeni în războiul informațional, iar prejudecățile împotriva Azerbaidjanului au început să se schimbe în bine. Politica de success urmată de președintele Azerbaidjanului în ultimii ani, diplomația ofensivă a schimbat situația pe toate fronturile în favoarea Azerbaidjanului.

Întrebările adresate șefului statului în cadrul conferinței de presă au arătat că s-a extins geografia publicului care dorește să asculte Azerbaidjanul asupra multor problem globale și să studieze atitudinea țării noastre față de procese. Acest lucru se datorează faptului că a apărut deja o nouă realitate în regiune.

Această realitate a fost creată de Azerbaidjan. Și mass-media mondială se concentrează pe această realitate. Astăzi, mass-media din lume încearcă să obțină o explicație a evenimentelor din regiune de la președintele Azerbaidjanului, obținând informații despre situația reală din țara noastră.

Pentru că întreaga lume a fost martoră că Azerbaidjanul a pus capăt ocupației armene, și-a restituit pământurile și și-a redat integritatea teritorială în detrimental propriei forțe și voințe. Desigur, acest lucru s-a întâmplat datorită voinței puternice, determinării și înțelepciunii președintelui, comandantului supreme IlhamAliyev. Toate acestea au sporit respectul față de Azerbaidjan și de președintele la nivel internațional.

Agenția Națională de Știri din Azerbaidjan

 

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.