Congres PSD: Sunt 5 funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

La Congresul partidului vor exista 5 funcții de membru al BPN, echivalente funcțiilor de vicepreședinte, rezervate exclusiv femeilor, a anunţat, joi, după şedinţa CExN preşedintele PSD, Victor Ponta.

„Vom avea cinci funcţii de membri ai BPN echivalente cu vicepreşedinte care sunt rezervate doar doamnelor. Am mai câştigat una. Eu aş fi făcut şi mai multe. Deci va fi discriminare pozitivă, candidează doar doamnele”, a declarat Victor Ponta.

Președintele PSD a precizat că CExN a decis și structura de conducere care va fi propusă Congresului: președinte, președinte de onoare – Ion Iliescu, președintele Consiliului Național (funcția care rămâne în Statut, dar pentru care nu se vor organiza alegeri), președinte executiv, 8 vicepreședinți regionali aleși doar de colegii din regiune și 8 vicepreședinți naționali, aleși în ordinea numărului de voturi obținute.

 Liderul PSD Victor Ponta a anunțat, joi, că va candida la preşedinţia partidului la Congresul din 19-20 aprilie. Ponta a propus ca următorul Congres de alegeri să aibă loc în 2016, înainte de alegeri.

 „În ce mă priveşte, nu veau să spun sau să dau dovadă de prea multă încredere, voi candida la funcţia de preşedinte şi mă aştept, aşa cum am văzut şi azi, ca după perioada de victorii electorale, colegii mei să fie alături de mine”, a spus Ponta.

Președintele PSD a propus membrilor partidului în ședința CExN, ca următorul Congres să aibă loc în 2016 astfel încât pentru alegerile din 2016 fie să aibă legitimitatea dată de Congresul de atunci, fie partidul să fie condus de un alt lider.

„Pe mine nu mă interesează să mă perpetuez la conducere şi să piardă partidul cu mine, eu vreau să câştige partidul cu mine”, a mai spus Ponta.

Acesta a precizat că nu a propus organizarea unui Congres după alegerile prezidențiale din 2014 penru că nu va candida la prezidențiale, PSD susținând candiatul USL.

Liderul PSD a precizat că toţi foştii preşedinţi ai partidului, respectiv Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, vor fi prezenţi la Congres, acestora adăugându-li-se şi fostul preşedinte al PSDR Alexandru Atanasiu.

Preşedintele PSD a menţionat că şeful statului, Traian Băsescu, nu a fost invitat la Congresul PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.