Constantin: Săptămâna viitoare va fi aprobată hotărârea privind plaţile către fermieri

Săptămâna viitoare va fi aprobat actul normativ privind „reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură”.

Potrivit sefului MADR, acum nu mai este nicio problema legata de aprobarea prin Hotarare de Guvern a actului normativ, mai ales ca, acum, bugetul a fost aprobat la nivelul Parlamentului, iar legea a fost promulgata. Cu alte cuvinte, vor fi bani atat pentru platile directe, cat si pentru cele pe cap de animal.

„Saptamana viitoare va fi aprobata (n.r. – Hotararea de Guvern) si vom incepe toate platile catre fermieri. A fost, daca vreti, o intarziere generata de aprobarea bugetului la nivelul Parlamentului. Bugetul a fost aprobat, legea a fost promulgata, platile vor incepe catre fermieri, atat pe zona de plati directe, cat si pe cap de animal. Deci, din punct de vedere bugetar, bugetul MADR este suficient pentru a plati toate angajamentele si toti banii catre fermieri de care au nevoie mai ales in aceasta perioada”, a declarat seful MADR.

 Potrivit declaratiilor lui Daniel Constantin, tot saptamana viitoare vor fi anuntate si masurile care vor fi luate pentru a preintampina problemele avute cu seceta in 2012. Mai exact, MADR se va asigura ca suprafetele vor fi irigate, suprafete cu mult mai mari decat anul trecut.

„De asemenea, saptamana viitoare vom anunta si masurile pe care le luam inca de pe acum, din luna februarie, pentru a nu mai intampina problemele pe care le-am avut anul trecut cu seceta. Vom veni cu masuri de sprijin pentru fermieri, astfel incat sa ne asiguram ca suprafetele care vor fi irigate in acest an, vor fi mult mai mari decat in trecut. Vom incerca, daca vreti, sa aducem apa mai aproape de fermieri, astfel incat sa aiba costuri mai mici decat au avut pana in momentul de fata. Ne preocupam din timp si cred ca si daca anul trecut eram mai din timp in aceste pozitii, puteam preveni catastrofa pe care am avut-o cu aceasta seceta”, a spus ministrul Constantin.

Sursă: http://federatiaagrostar.ro/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.