CNA interzice televiziunilor să prezinte indicii privind identificarea victimelor accidentelor

Potrivit unui proiect de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizualului, adoptat joi, posturile TV şi radio
nu mai au voie să prezentate indicii care ar putea duce la identificarea victimelor.

Astfel, „radiodifuzorii se vor asigura în relatările despre accidente să nu fie difuzat niciun indiciu care ar putea duce la identificarea victimelor, cu excepţia situaţiei în care există acordul acestora sau al familiei sau când prevalează un interes public justificat”. „În cazul accidentelor, în special cele cu consecinţe juridice, informaţia difuzată trebuie: a) să fie obiectivă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă, în raport cu toate persoanele implicate în accident; b) să respecte principiul prezumpţiei de nevinovăţie; c) să fie completă, urmărindu-se finalitatea demersului juridic”.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a spus că au fost date imagini inclusiv cu numărul de înmatriculare al unor maşini implicate în accidente.

„Nu o să fie posibil ca informaţia să fie completă la fiecare relatare. Multe relatări despre accidente iniţial sunt incomplete Jurnalistul în mod obiectiv va face una două relatări incomplete pe o temă şi completă la sfârşit, când va avea toate informaţiile. Pe parcurs, poliţia va veni cu completări. Relatările nu pot să fie complete de la bun început, sunt lucruri care se completează pe parcurs”, a completat Răsvan Popescu, membru al CNA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.