Consultare cu persoanele din familiile atestate ca fiind apte să adopte, organizată în Sectorul 6

În data de 31 mai 2013, între orele 13.00 – 15.00, un număr de aproximativ 30 de persoane din familii atestate ca fiind apte să adopte, care nu au fost încă incluse în etapa de potrivire practică cu un copil adoptabil, sunt invitate să participe la o întâlnire de consultare la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, din str. Floare Roşie nr. 7A.

Dincolo de legătura de filiaţie, procesul de adopţie este unul foarte complex, deoarece modifică definitiv viaţa unei familii. Prin adopţie se stabilesc legături profunde între părinţi şi copil, iar familia îşi asumă responsabilitatea de a oferi cele mai bune condiţii de trai şi dezvoltare copilului adoptat, astfel încât cel mic să crească şi să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. De aceea, familia trebuie să fie pregătită să răspundă cât mai adecvat nevoilor copilului.

Astfel, adopţia implică responsabilitate, devotament, disponibilitate, înţelegere şi deschidere din partea familiei adoptatoare. Copilul are nevoie de siguranţă şi stabilitate din partea adultului pentru o dezvoltare corespunzătoare.

DGASPC Sector 6 vine în întâmpinarea nevoilor de suport şi consiliere, în vederea înlesnirii acestui proces delicat, organizând trimestrial întâlniri pe teme ce vor viza clarificarea procedurii de selecţie şi potrivire a familiilor atestate ca fiind apte să adopte, dar care nu sunt implicate în procesul de potrivire cu copiii adoptabili.

În cursul procedurii de adopţie se respectă principiul interesului superior al copilului, principiul creşterii şi educării lui într-un mediu familial şi principiul celerităţii în îndeplinirea oricăror acte referitoare la procedura adopţiei.

Întâlnirea este organizată în temeiul prevederilor art. 4 din Ordinul nr. 617/2012, privind aprobarea măsurilor vizând asigurarea transparenţei etapelor administrative derulate în cadrul procedurilor de adopţie.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la adresa www.asistentasociala6.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.