Floreasca Park, premiul “BREEAM – Etapa de Proiectare” la Gala Premiilor SEE Real Estate

Pe  16 mai 2013, la cea de-a 8-a editie anuala a Galei Premiilor South Eastern Europe Real Estate Awards (SEE Real Estate Awards) pentru anul 2012, organizat de EuropaProperty, dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a castigat premiul SEE Green Building – „BREEAM -Etapa de Proiectare” – pentru cladirea de birouri Floreasca Park.

Floreasca Park este singura cladire noua de birouri din Bucuresti,  conceputa sa inglobeze noile standarde de sustenabilitate si de eficienta energetica solicitate in prezent de principalele companii de investitii.

Toate cladirile recent construite ar trebui sa dispuna de „noile norme” precum parasolare, geamuri cu aripioare, senzori de lumina si Building Management System (BMS). Specificatiile  proiectului Floreasca Park depasesc cu mult aceste norme , astfel incat economiile financiare generate de acestea sunt semnificative.

Perioada de constructie  scurta, de 15 luni,  reduce impactul  pe care santierul il are asupra mediului  inconjurator, cimentul folosit este furnizat de –Holcim de la o betoniera din apropiere, sticla reflectorizanta este produsa de St. Gobain in România, piatra este indígena, iar balcoanele ornamentale sunt fabricate tot la noi in tara. Principala inovatie este unul dintre cele mai mari sisteme de incalzire și racire pe baza de pompe de caldura, care este considerat a fi singurul astfel de sistem folosit intr-o cladire de birouri in București. Acesta va avea un impact major asupra costului de utilitati pentru chiriasi, care vor folosi pur și simplu mult mai putina energie pentru incalzirea si racirea cladirii.

Tot in aceasta saptamana, Portland Trust a primit o recunoastere deosebita din partea „Czech Green Building Council” prin obtinerea calificativului BREEAM „Very Good” pentru noul Parc Industrial Karlovarska din Praga.

Floreasca Park este cea de-a saptea constructie pe care Portland Trust a dezvoltat-o in Romania, cu o suprafata de 38.000 mp de spatii pentru birouri. Cladirea este situata in zona Floreasca-Pipera, in partea de nord a Bucurestiului si este astfel construita pentru a corespunde standardului BREEAM „Excellent”. Data de finalizare a Floreasca Park este programata pentru luna noiembrie 2013. Pana acum, 75% din spatiile pentru birouri (28.500 mp) sunt deja pre-inchiriate, iar in prezent mai sunt disponibile doar patru etaje.

Premiile SEE Green Building recomanda proiecte trecute, prezente si viitoare, care au fost recunoscute ca si investitii sustenabile. Premiile sunt concepute sa marcheze si sa ofere recunoastere tuturor proiectelor care au obtinut o certificare verde, ca raspuns la cresterea semnificativa a proiectelor verzi din sud-estul Europei, atat din perspectiva dezvoltatorilor cat si a investitorilor..

Portland Trust este dedicat unei politici de mediu simple si clare, de a utiliza materiale locale, naturale acolo unde este posibil, de a proiecta cladirile intr-un mod fundamental eficient, de a folosi tehnologii moderne si eficiente si de a se conforma atat standardelor locale, cat si internationale cu privire la eficienta energetica. Scopul este de a realiza cladiri care sa se integreze in mediul local, cu un impact minim asupra mediului, cu avantaje directe financiare si de ergonomie pentru chiriasi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.