Coreea de Sud și SUA au început exerciții navale în Marea Japoniei

Forțele militare navale din Coreea de Sud și SUA au început, luni, exerciții în largul coastei estice a statului coreean, potrivit presei locale.

USS Nimitz, o navă cu o greutate de 97.000 de tone, a părăsit portul împreună cu marina sud-coreeană, misiunea fiind de a efectua manevre în Marea Japoniei, cunoscută și sub numele de Marea de Est de Seul.

 Grupul de atac Nimitz este format din portavionul USS Nimitz şi mai multe crucişătoare şi distrugătoare dotate cu rachete teleghidate.

Coreea de Sud a mobilizat distrugătorul King Sejong, dotat cu sistemul antirachetă Aegis, şi distrugătorul Chungmugong Yi Sunshin pentru exerciţiile de război.

Oficiali militari au afirmat că distrugătoarele cu sisteme Aegis ale celor două ţări vor efectua manevre pentru detectarea rachetelor, manevre antisubmarin şi antiaeronavă.

Cu toate că Seulul şi Washingtonul susţin că manevrele sunt pur defensive, Phenianul nu a întârziat să condamne prezenţa în apropierea teritoriului său a portavionului cu propulsie nucleară.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.