Vreme răcoroasă cu averse şi descărcări electrice. Prognoza 13-26 mai

Jumătatea lunii mai va fi caracterizată printr-o vreme răcoroasă, cu temperaturi de 16-17 grade ziua şi 8-9 grade în timpul nopţii.

Bucureşti: Vremea va fi în general instabilă şi normală termic în primele trei zile când se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar temperaturile se vor situa între 21 şi 24 de grade. Intervalul 16-19 mai va fi caracterizat de vreme în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit acestei perioade, cu maxime ce vor atinge în medie 28…29 de grade şi minime de 13…15 grade, după care regimul termic se va apropia de normal, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere.

Pe litoral: Vremea va fi în general frumoasă, uşor mai rece la început, dar în încălzire treptată, mai ales în intervalul 16-20 mai. Maximele se vor situa în medie între 22 şi 24 de grade, cu valori mai coborâte în primele zile, iar minimele vor fi cuprinse în cea mai mare parte a intervalului între 12 şi 16 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 14-15 mai şi din nou din 20 mai.

La munte: Valorile termice vor fi în creştere uşoară, astfel încât, în medie vor porni de la 8..10 grade şi vor ajunge până la 16…18 grade în jurul datei de 18 mai. După acest interval vremea se va răci uşor, iar maximele vor atinge 14…15 grade. Minimele vor suferi o scădere accentuată în 15 mai când vor coborî spre 2 grade, dar şi acestea vor intra într-un proces de creştere, până la valori medii de 6 …10 grade. Aversele vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului, se vor semnala cu precădere după-amiaza şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

Citeşte AICI prognoza pentru intervalul 13-26 mai.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.