Cosaşii de poiană – micii „chiriaşi” din păduri, la muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.
Eroii conferinţei susţinută de către dr. Ionuţ Ştefan Iorgu, care va avea loc sâmbătă, 23 Martie 2013, începând cu orele 11.00, vor fi cosaşii, iar dintre aceştia, speciile care trăiesc in zonele împădurite.
Cosaşii, greierii, coropişniţele şi lăcustele fac parte din ordinul Orthoptera. Alături de păsări şi broaşte, aceste insecte alcătuiesc grupul numeros al vieţuitoarelor care dăruiesc acel strop de viaţă naturii, cântând!
Cosaşii de poiană aparţin familiei Phaneropteridae, grup ce cuprinde insecte verzi sau multicolore, cu aripi mari sau mici, cu picioare subţiri şi lungi, toate capabile să cânte – masculi şi femele deopotrivă – lucru mai rar întâlnit în lumea insectelor.
Revenind la cântec, acesta este spectaculos prin diversitate, nu prin puterea decibelilor, căci abia poate fi auzit de la câţiva metri distanţă. Explicaţia este simplă: cu cât faci mai puţin zgomot, cu atât mai puţine urechi de prădător vor fi aţintite asupra ta!
Multitudinea de sunete şi culori o vom descoperi împreună, sâmbătă 23 martie 2013!
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro .
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.