Ponta propune desfiinţarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

Premierul Victor Ponta propune desfiinţarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi infiinţarea unei secţii speciale la Tribunalul Bucureşti pentru judecării cu celeritate a cazurilor de contestaţii în licitaţiile publice.

„Eu sunt foarte deranjat de activitatea CNSC”, care „s-a dorit un organism care să judece rapid niste contestaţi pentru a putea da drumul la licitaţii”, a spus primul ministru, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.

În opinia sa, prin infiinŢarea acestei structuri, „am mai pus încă un mecanism de blocaj”, astfel încât persoanele nemulţumite nu pot merge direct în instanţă, iar la „CNSC există întotdeauna cineva care îl ajuta pe cel de pe locul 4 su 5, si dupa mergi la instanta”.

„Nu mai bine luam toti banii – ai au cam o suta de angajati, facem o sectie speciala la Tribunalul Bucuresti de judecatori, la care oricine e nemultumit, judecatorul judeca intr-un termen rezonabil, o saptamana doua, si judeca doar contestatii”, a spus Victor Ponta, apreciind ca in acest fel „scoatem un inel din lant”.

El a precizat ca are mai mare „incredere intr-un judecator decat intr-un organism administrativ”, care oricum este numit la un moment dat politic, prin decizia unui guvern sau altul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.