CRIMĂ CVADRUPLĂ ÎN DUBLIN-TANA FRENCH

,,Mick Scorcher Kennedy este un bun politist, fapt în urma căruia ajunge unul dintre detectivii de frunte în Departamentul de Omucideri și i se încredințează cel mai mare caz al anului : Patrick Spain și cei doi copii ai lui sunt găsiți morți, iar soția e internată la Reanimare. La prima vedere, Scorcher și partenerul lui, Richie Curran, cred că este un caz ușor de rezolvat. Dar prea multe indicii nu pot fi explicate.”

O carte groasă, cu folos. Ascunde înăuntrul ei o poveste tristă,emoționantă, care te captivează si te obligă să fii una cu personajul. Această poveste tulburătoare despre dragoste, obsesie și nebunie foloseste aceste elemente într-o măsură exagerată, în comparație cu alte cărți iar întâmplările reflectă o realitate cruntă.

Tripla crimă din casa familiei Spain a îngrozit tot orașul iar vecinii s-au speriat îngrozitor, baricadandu-se în propriile locuințe pentru a-și proteja viețile.

Capul familiei, Pat Spain și cei doi copii ai săi, Emma și Jack, au fost uciși de o mână criminală, care părea profesionistă.

Jenifer Spain, a scăpat cu viață din atac și s-a refăcut miraculos.

,,Animalul” care a terorizat familia Spain, poate niște șobolani, poate o pasăre, poate o nurcă, sau poate chiar propria conștiință, nu le-a dat liniște până nu i-a distrus pe toți.

Ce doi detectivi, Kennedy și Richie, s-au ocupat de înfiorătorul caz de la Portul Sfărâmat și au aflat crudul adevăr.

Detectivul Kennedy avea o soră nebună și o mamă moartă. Din ce cauză a ales mama lui să moară și cum a ajuns sora lui să o ia razna, aflați în carte.

Criminalul care a ucis cu sânge rece prin sufocare doi copii nevinovați și prin înjunghiere pe tatăl lor, să fi fost oare sora lui Jenny, Fiona, fostul prieten de familie al celor din familia Spain, sau chiar…

,,Autoarea, Tana Frech, ne-a obișnuit cu povești care, deși reflectă realitatea, sunt mai mult fantastice, ireale.  De obicei, romanele ei au un element ce nu poate fi explicat,ci doar înțeles. Acel element ține de subiectivitatea cititorilor.”- Alexandra Chira

,,  Liniștea umbrelor este conceput în jurul unei intrigi fantastice si pline de suspans, al unor personaje credibile si al   unui stil narativ precis, meșteșugit si liric. Autoarea dezvoltă   abil un parcurs care se indreaptă neîncetat dinspre o tragedie de familie spre latura sumbră a   muncii de poliție , dar și  spre amărăciunile unei generații.”-Patrick Anderson

,,Thrillerul Tanei French despre investigarea de catre o echipa de politisti a unei crime cvadruple in Dublin o pune pe autoare in topul jocului ei…De obicei, French exceleaza in schitarea si in crearea unor personaje dinamice.” -Publisher Weekly

Alexandra CHIRA

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.