Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Crucea Roșie și Semiluna Roșie, 150 de ani de acțiune umanitară

Publicat: miercuri, 08 mai 2013

În 2013, de ziua Crucii Roșii și Semilunii Roșii vom sărbători 150 de ani de acțiuni umanitare neîntrerupte. Din 1863 până în 2013 Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie a modelat dreptul internațional umanitar și a fost principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial.
În ultimii zece ani voluntarii și angajații Crucii Roșii și Semilunii Roșii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situații de urgență, de la dezastre naturale la războaie civile.
Principiile ce stau la baza acestor acțiuni depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Deși suntem organizați ca o rețea la nivel global, rezultatele acțiunilor noastre au impact la toate nivelurile : mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflați în nevoie. De aceea, deciziile ce privesc organizația în ansamblul ei și stabilirea agendei umanitare internaționale pleacă de la cei care înțeleg cel mai bine problemele și soluțiile : voluntarii, oamenii și comunitățile afectate de greutăți.
Acesta este modul în care ne adaptăm și evoluăm. În cei 150 de ani de existență, Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a adaptat mereu. Provocările cu care ne confruntăm azi sunt: creșterea numărului de dezastre naturale, scăderea continuă a respectului pentru dreptul umanitar internațional sau probleme privind accesul sigur la îngrijiri medicale în tot mai multe țări.
Spre exemplu, din 1970 până în 2010, numărul dezastrelor naturale raportate a crescut cu 500%. Ca răspuns, în 2010, Crucea Roșie și Semiluna Roșie a pregătit peste 17 milioane de oameni în vederea reducerii riscurilor dezastrelor și a ajutat comunitățile să se adapteze la schimbările climaterice din ce în ce mai severe. Doar în 2012, Crucea Roșie Română a pregătit pentru răspuns la dezastre peste 50 000 de persoane și în alte 36 000 de cazuri a acordat ajutor de urgență celor afectați de inundații, înzăpeziri, caniculă și incendii.
Suntem convinși că tinerii sunt cei care pot aduce schimbări pozitive într-o lume aflată în permanentă mișcare. O jumătate dintre cei 13 milioane de voluntari din toată lumea sunt tineri. Aceștia sunt conduși de valori, cred în egalitate și non-violență, acțiunile lor urmărind

un scop și o semnificație a vieții. Sunt agenți ai unei schimbări independente de generații și ideologii, promovând o cultură a păcii. Nu în ultimul rând, tinerii sunt inovatori,  acceptând noi idei și tehnologii, mai repede decât orice generație de până acum.
Actiunile noastre sunt și vor fi conduse de valori umanitare cum ar fi neutralitatea, protejarea demnității umane și a respectului pentru diversitate. Aceste principii sunt astăzi mai relevante ca niciodată. De aceea, avem toate motivele să credem că acum, Mişcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie este la fel de tânără în spirit și bogată în valori ca și în momentul creării ei, acum 150 de ani.
Sărbătorește alături de noi 150 de ani de acțiune umanitară. Fii voluntar! Fii Crucea Roșie!
Mihaela Geoană
Președinte
Societatea Națională de Cruce Roșie din România

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6018

Publicat de la data mai 8 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 15:44
 

ENE
Noros
7°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 65%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
6°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 266.265 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team