Cu ce se laudă DNA în 2012: Condamnarea lui Năstase şi a unor foşti miniştri

Bilanţul DNA, dat publicităţii, joi, arată că, în 2012, 743 de persoane au primit sentințe de condamnare definitivă, ceea ce reprezintă o cifră cu 150% mai mult decât în anul precedent. 2012 a fost anul în care Direcţia Naţională Anticorupţie a obţinut în premieră condamnarea unui fost premier. A aceluiaşi fost premier care a fost şi achitat definitiv, într-un alt dosar instrumentat tot de DNA.

Condamnarea lui Adrian Năstase nu a fost singura premieră. Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a primit 7 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupţie şi ulterior, în dosarul „Caltaboşul”, magistraţii l-au condamnat la 3 ani de închisoare, alaturi de un alt fost ministru, Decebal Traian Remeş, tot pentru fapte de corupţie.

Potrivit documentului citat, din cifra totală, opt dintre cei condamnați definitiv sunt demnitari.

De asemenea, raportul menţionează că a continuat pronunţarea unor soluţii de condamnare în dosarele de mare corupţie, printre persoanele condamnate definitiv sunt opt demnitari: un ministru, un deputat (secretar stat la momentul faptei), un senator (comandant al Statului Major al Forţelor Terestre), un secretar de stat şi un director al Companiei Naţionale Lignitul Oltenia (CNLO), un secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii, doi directori adjuncţi ai unui serviciu de informaţii cu rang de subsecretari de stat şi un subprefect.

Potrivit DNA, s-a menţinut rata mare a condamnărilor şi a celorlalte decizii prin care instanţele de judecată au stabilit vinovăţia, respectiv 90 la sută din totalul persoanelor faţă de care s-au pronunţat hotărâri defintve în 2012.

De asemenea, sursa citată spune că s-a menţinut atenţia privind soluţionarea cauzelor importante şi complexe finalizate prin rechizitoriu.

Bilanțul DNA , AICI

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.