Cuba: Un avion cu 110 persoane la bord s-a prăbuşit la Havana. Foarte puţini supravieţuitori

Un avion care zbura pe o rută internă în Cuba, cu 104 pasageri şi şase membri ai echipajului mexicani la bord, s-a prăbuşit vineri la scurt timp după decolare, presa de stat anunţând foarte puţini supravieţuitori, relatează AFP.

Aparatul, un Boeing 737 operat de Cubana de aviacion, urma să asigure legătura între Havana şi Holguin, la circa 670 de kilometri est de capitală.

„A avut loc un regretabil accident aerian. Veştile nu sunt încurajatoare, se pare că există un număr ridicat de victime”, a declarat preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, venit foarte repede la locul accidentului.

Televiziunea de stat a anunţat numai trei supravieţuitori, internaţi „în stare critică” la spitalul Calixto Garcia din Havana. La rândul său, cotidianul oficial Juventud Rebelde a informat că există cinci supravieţuitori.

Directoarea transportului aerian Mercedes Vazquez a precizat pentru presa de stat că aparatul, un Boeing 737-200, era închiriat de Cubana de aviacion de la compania mexicană Global Air, cunoscută, de asemenea, sub numele Aerolineas Damojh.

Într-un comunicat dat publicităţii la Ciudad de Mexico, această companie a precizat că avionul avea la bord 104 pasageri şi şase membri ai echipajului mexicani, dintre care doi comandanţi, trei stewardese şi un tehnician.

Autorităţile cubaneze nu au informat deocamdată dacă printre pasageri se aflau cetăţeni străini, dar unele media de stat au indicat că majoritatea lor erau cubanezi.

Potrivit preşedintelui cubanez, aeroportul rămâne deschis în ciuda accidentului, mai scrie AFP.

Sursa: AGERPRES

Foto: Sky News; Kremlin Post

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.