Cum poţi avea o casă inteligentă

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a lansat pe piaţa din România o soluţie preconfigurată dedicată sectorului rezidenţial, bazată pe controlul consumului de energie prin intermediul standardului KNX, cu scopul de a transforma orice locuinţă într-o casă inteligentă.

Această soluţie asigură un nivel înalt de confort, datorită operării optime şi extrem de facile a tuturor funcţiilor clădirii, şi permite, în acelaşi timp, economii considerabile la consumul de energie şi, implicit, la facturile de electricitate. Soluţia preconfigurată KNX este aplicabilă apartamentelor de trei-patru camere şi caselor cu maximum patru camere, fie noi, fie supuse unor lucrări de renovare. În cazul unor proiecte mai complexe, aceasta poate fi uşor extinsă, potrivit nevoilor specifice ale fiecărui client.

„Schneider Electric îşi doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor mereu în schimbare ale clienţilor săi din sectorul rezidenţial, oferindu-le o soluţie accesibilă, practică şi eficientă pentru un management optim al tuturor funcţiilor din locuinţele lor. De asemenea, utilizatorii beneficiază de un grad ridicat de flexibilitate, putând efectua cu uşurinţă modificări asupra acestor funcţii oricând doresc”, a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.

Principalele funcţii ale soluţiei preconfigurate KNX oferite de Schneider Electric sunt:
– Controlul de la distanţă prin intermediul unei aplicaţii instalate pe smartphone sau tabletă;
– Pornirea şi oprirea consumatorilor (iluminat, aparatură electrocasnică);
– Controlul jaluzelelor;
– Controlul temperaturii;
– Setarea unor scenarii pentru programarea consumului de energie în funcţie de anumite situaţii zilnice (Spre exemplu, „Plecare de acasă”, „Sosire acasă”, „Privit la televizor”, „Panică” etc.);
– Integrarea sau interconectarea cu sistemul de alarmă.

Soluţia este flexibilă, permiţând efectuarea unor schimbări de funcţionalităţi cu modificări minime. Spre exemplu, pot fi adăugate funcţii tip cap-scară, cruce, iar scenariile pot fi realizate fără modificarea cablării, ci doar a funcţiilor implementate în aparate. De asemenea, poate fi integrat controlul aparaturii audio-video sau al celei de aer condiţionat, iar adăugarea unui senzor de mişcare, spre exemplu, implică doar prelungirea cablului de la cel mai apropiat aparat KNX. Un alt avantaj major pe care îl prezintă această soluţie preconfigurată constă în faptul că proiectul este clar şi simplu de realizat, fără riscuri de greşeli la cablare, astfel că este foarte uşor de instalat de către un electrician autorizat.

KNX a devenit un standard european şi internaţional de automatizări de clădiri, fiind utilizat cu precădere în ţări precum Germania, Olanda, Anglia, Austria şi statele nordice. Combinând toate funcţiile clădirii într-un sistem inteligent, KNX reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de energie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.