Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cum să îţi stăpâneşti agresivitatea?!

Publicat: joi, 19 septembrie 2013

Persoanele cu o personalitate colerică  tind, adesea să facă atacuri de furie în orice situaţii, la serviciu sau acasă, accesele de furie nu sunt benefice pentru creierul nostru dar nici pentru cei din jur.

Deseori, oamenii se simt furioşi în urma unor supărări, a temerilor,  sau ca urmare a frustrărilor din trecut, dar mania agresivă nu face să calmeze ci să adâncească durerea oamenilor furioşi. De cele mai multe ori persoanele care încearcă să îşi ascundă furia cad în depresie din care nu mai pot ieşi nici măcar cu ajutorul psihologilor. Această emoţie, furia poate fi controlată cu success dacă urmaţi câtiva paşi care vă pot transforma viaţa în bine.

De fiecare data încercaţi să înţelegeţi ceea ce vă deranjează sau vă supără, niciodată să nu  rezolvaţi o problemă agresiv, şi nu vă ascundeţi ţipătul din spatele furiei, acesta are rolul de a vă înnăbuşi sentimentele şi de a se adânci tot mai mult în subconştient. Încercaţi să discutaţi problemele cu o persoană apropiată care vă poate sfătui şi vă poate ajuta să ieşiţi din situaţiile jenante în care vă aflaţi. Ştim că mânia este ,,o carapace” pe care o afişaţi din cauza faptului că durerea care a pus stapanire pe viaţa voastra vă sufocă, însă trebuie distrusă.

Odata ce aţi reuşit să înţelegeţi care sunt cauzele care vă provoacă accesele de furie este timpul sa mergeţi mai departe şi să lucraţi cu încrederea în sine. Acest lucru este realmente important atunci când vine vorba de sănătatea mentală. Este bine să vă adresaţi anumite întrebări atunci când sunteţi calmi şi să vă raspundeţi sincer.

Care sunt evenimentele care vă provoacă nelinişte şi supărare, au fost experienţe dureroase în trecut care nu vă lasă să fiţi liniştiti şi care vă macină gândurile, aveţi probleme în acceptarea realităţii, este ea aşa cum o doriţi?

Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să vă gasiţi pacea sufletească, însă dacă mânia continuă să existe este nevoie de consultul unui specialist.

Mânia nu este un sentiment uşor de controlat, însă odată stăpânit el poate fi înfrânt. Mânia este sentimentul omului de a se autoconserva, aşadar încercaţi să nu vă închideţi într-un ,,glob de cristal” din care nu mai aveţi acces să iesiţi, deoarece acest lucru vă poate face mai mult rău. Prin furie omul întotdeauna încearcă să comunice ceva, aşadar, care este mesajul pe care doriţi să îl transmiteţi?

Doctorul Les Carter, Oregon susţine că ,,dacă doreşti cu adevărat să te eliberezi din capcana mâniei, trebuie să fii cinstit referitor la numeroasele modalităţi în care apare aceasta în şabloanele tale relaţionale. Pentru început trebuie să fii conştient de amploare problemei.”

De asemenea, psihologul este de părere că există trei comportamente care sunt caracteristice oamenilor captivi într-un mod neproductiv de mânie şi anume, persoanele care îşi reprimă furia, cele care sunt agresive şi persoanele care îşi ascund mânia.

Oamenii furioşi sunt oamenii nesiguri, oamenii care manipulează în schimbul unui dram de pace interioară  pe care o pot avea doar dacă simt că se pot baza pe cineva.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14485

Publicat de la data sept. 19 2013. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 iunie 2019, 3:37
 

N
Noros
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 22 iunie 2019
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-06-2019 Ora : 23 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică              Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-06-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Gherla, Aghireșu, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Săvădisla, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Căpușu Mare, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Chinteni, Gârbău, Cămărașu, Căianu, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, […]

Loto

Horoscop

  • 215.923 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team