Telefonia mobila ,,isi reduce" tarifele de interconectare!

Asociatia Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) propune reducerea tarifelor de interconectare, incepand cu 1 ianuarie 2014, a declarat joi, Directorul General  Romtelecom și Cosmote România, Nikolai Beckers. In urma declaratiei facute intr-o conferinta de presa, Nikolai Beckers sustine ca acest fapt ar putea afecta intreaga piata locala a telecomunicatiilor si nu doar companiile din Grupul Cosmote.

Domnia sa a declarat ca aceasta propunere este una ,,putin nostima” din punct de vedere macroeconomic deoarece va subventiona operatorii telecom din Germania. De asemenea, aceste propuneri de reduceri tarifare sunt conform cu cele propuse de Comisia Europeana.

,,ANCOM a propus anumite reduceri la tarifele de interconectare care, în general, sunt în aceeași linie cu ceea ce vine de la Bruxelles și Comisia Europeană. În câteva țări, reglementatorii și-au pus întrebări și au pus sub semnul întrebării înțelepciunea acestor prevederi care vin de la Bruxelles. În Olanda, spre exemplu, instanța a pus tarifele de interconectare mai sus decât propunerea reglementatorului. Eu sunt străin în această țară, dar dacă analizez din punct de vedere macroeconomic această propunere, mi se pare puțin nostim faptul că România vrea să subvenționeze operatorii din Germania. Poate că ar trebui să fie invers”, a afirmat CEO-ul Romtelecom și Cosmote România.

De altfel, Directorul General Romtelecom si Cosmote Romania sustine ca domeniul 4G necesita reale investitii si pentru acest lucru tarifele de interconectare joase nu pot sustine un efort investitional si nici nu pot furniza servicii de calitate.

 

,,Vrem să oferim servicii de calitate, și cred că și ceilalți operatori locali au același obiectiv, care însă nu poate fi susținut în lipsa investițiilor, mai ales în domeniul 4G, unde nu vrem să fim prezenți doar la nivelul Capitalei. Cu tarife de interconectare joase nu poți să susții un astfel de efort investițional și să furnizezi servicii de calitate. Sper să se ajungă la un compromis rezonabil”, a adăugat Beckers.

Potrivit ANCOM, de la 1 ianuarie 2014 tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe ar putea scădea de la 0,67 eurocenți/minut la 0,15 eurocenți/minut, iar tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile de la 3,07 eurocenți la 0,86 eurocenți/minut.

Cosmote Romania este parte a grupului elen de telecomunicatii Cosmote Grup si la data de 30 iunie 2013 a inregistrat aproximativ 6 milioane de clienti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.