Cum vor arăta clădirile urbane în anul 2050?

Cu spaţii verzi la interior pentru creşterea hranei, pereţi care transformă dioxidul de carbon în oxigen, şi cu capacitatea de a se personaliza în funcţie de ADN-ul tău – acesta este, pe scurt, conceptul de clădire a viitorului, care tinde să devină o adevărată operă de artă, prezintă Fastcoexist.com.

 În 2050, trei sferturi din populaţia planetei va trăi la oraş, adică 6,75 miliarde din cele 9 miliarde de oameni pe care îi va “găzdui” Pământul la acel moment. Prognozele spun că rezidenţii oraşelor vor avea acces la resurse mai puţin naturale decât cele de astăzi, ceea ce va face ca cerinţa pentru regenerare şi eficienţă să devină o prioritate.

În funcţie de aceste previziuni şi extrapolând unele idei emergente, firma de design şi inginerie Arup a realizat această machetă a clădirii viitorului. Din câte se poate vedea, clădirea are propriile sisteme energetice (“micro-eolian”, “vopsea solară PV” şi “o faţadă de alge” pentru producerea biocombustibililor), există un strat integrat pentru pui, peşte şi agricultura legumelor, o “membrană a clădirii” care transformă dioxidul de carbon în oxigen, suprafeţe de recuperare a căldurii, dar şi materiale care se repară singure.

Mai multe pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.