Topul alimentelor "ucigaşe"

Cârnaţii, şunca şi alte cărnuri procesate par să crească riscul de a muri tânăr, arată un studiu efectuat pe 500.000 de persoane de pe întreg continentul european.

Cercetarea a concluzionat că dietele bogate în cărnuri procesate prezintă o legătură cu afecţiunile cardiovasculare, cu cancerul şi cu decesele premature.

Oamenii de ştiinţă subliniază în studiul publicat în jurnalul BMC Medicine că sarea şi substanţele chimice folosite pentru a conserva carnea pot duce la probleme de sănătate.

În Marea Britanie, organizaţia British Heart Foundation recomandă publicului să consume carne cu mai puţină grăsime.

Studiul a fost efectuat pe persoane din 10 ţări europene care au fost urmărite, în medie, timp de 13 ani.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau multă carne procesată erau totodată mai predispuse la fumat, să fie obeze şi să aibă alte obiceiuri despre care se ştie că dăunează sănătăţii.

Chiar şi în cazul în care acei factori de risc au fost luaţi în calcul, carnea procesată tot afecta la rândul său sănătatea.

Detalii pe descopera.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.