Cuptorul cu microunde – confortabil, dar ucigător pe termen lung

Costisitoare la început, cuptoarele cu microunde au devenit azi un obiect fără de care bucătăriile nu sunt considerate complete. Acasă sau la serviciu este mai simplu și confortabil să îți încălzești mâncarea în doar câteva zeci de secunde.

Cu ce preț? Haide să vedem împreună!

În 1992, Asociația Elvețiană a Dealerilor de Electroaparatură îl dădea în judecată pe doctorul Hertel. Acesta demonstrase că mâncarea gătită/încălzită la microunde prezintă riscuri considerabile! În 1993, Hertel a fost condamnat și i s-a interzis  publicarea rezultatelor studiului. Omul a trebuit să ajungă până la CEDO și să se judece timp de 5 ani pentru a-și găsi dreptatea!

Să vedem ce se întâmplă efectiv la contactul alimentelor cu microundele, aspecte cercetate și demonstrate științific:

  • Molecule noi și anormale iau naștere din contactul alimentelor cu microundele. Noile molecule nu sunt recunoscute de organismul uman și perturbă întreagul metabolism;
  • Se distruge calitatea nutritivă a alimentelor. Ceea ce este supus încălzirii își diminuează valoarea nutritivă cu până la 90%!
  • Crește cantitatea de celule albe și de colesterol, de hemoglobina si de limfocite;
  • Apar compuși chimici care favorizează apariția cancerului!
  • Apar anomalii hormonale și o destabilizare a potențialului electric a membranei celulare, pierderi ale memoriei, lipsă de concentrare, tulburări emoționale.

Cum s-a ajuns până aici? Pentru că marketingul triumfă întotdeauna!

În fosta URSS, în 1976, au fost scoase în afara legii cuptoarele cu microunde. Asta pentru că savanții ruși demonstraseră că expunerea la microunde accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor. S-a considerat că este o victorie a comunismului obscurantist asupra progresului capitalist. Legea a fost considerată ca fiind o propagandă furibundă la adresa inovațiilor din „democrațiile” occidentale. Ulterior, au tot început să apară din ce in ce mai multe studii care demonstrau efectul nociv al microundelor. Vocea lumii științifice a fost înăbușită însă rapid, copleșită de zeul marketingului și al vânzărilor! Cel mai mare producător mondial, o firma chinezească cu o cota de piață la nivel mondial de 40%, a continuat să producă anual mai mult de 15 milioane de cuptoare cu microunde, ieftinindu-le atât de mult încât au devină un aparat casnic indispensabil, la care pot găti și copii. Mai ales copii!

Intoxicarea nu se oprește doar la cuptoarele cu microunde

Microundele sunt folosite astăzi pe scară largă. Le regăsim la instalațiile de securitate a zborului, radare militare și de poliție, instalații de emisie TV, dotări de telefonie mobilă, aparate medicale de diatermie, cuptoare și în diverse aplicații industriale. Acest lucru a dus la o poluare invizibilă și gravă numită și “smog electronic“. Este invizibil, dar pretutindeni! Și este absorbit de organismul uman în proporție importantă, fiind considerat unul dintre factorii semnificativi de poluare care duc la cancer, întrucât s-a demonstrat că microundele conduc la afectarea cromozomilor atât la plante cât și la animale. Nici guvernele nu prea sunt dispuse să recunoască, întrucât asta ar trebui plătite compensații financiare serioase, celor care sunt expuși, prin natura profesiei.

Ce e de făcut?

Dacă optezi în continuare pentru cuptorul cu microunde, măcar nu sta lângă el atunci când este în uz, întrucât expunerea la radiațiile nocive pe care le degajă poate duce la leucemie. Ochii sunt deosebit de sensibili la microunde, expunerea cauzând cataractă.

În nici un caz nu-ți lăsa copilul să stea în preajma acestui aparat mai ales dacă funcționează. Aceeași recomandare este valabilă pentru femeile însărcinate.

Desigur, cel mai bine pentru sănătatea ta este să NU mai utilizezi cuptorul cu microunde. Este adevărata măsură a unui comportament inteligent.

Adriana Caranfil

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.