Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Dacă noi o luăm în gură, corupția, tu unde o iei, domnule Tăriceanu?

Publicat: luni, 20 februarie 2017

Tăriceanu dixit:  Toți umblă cu  ”corupția în gură”! Splendid pentru al doilea bărbat din stat care cuvântează despre niște „amărâte” de sute de mii de inși care tremură în piață, cerând  să plece el și alții ca el din fruntea țării.
Credeam că Tăriceanu nu e ghiolban. L-am considerat, dincolo de imoralități sezoniere (luaserăm nițel mai mult din Marea Neagră, prin tribunalele mondiale, iar el, ca premier, arvunise deja petrolul de sub neprimita noastră mare!), un grec spilcuit, prin mamă, român citit, cu toate că face obsedant cacofonii pline , gen”politică care”, cu aplecare spre schimbat neveste, ceea ce e uneori de înțeles și n-ar fi unicul, dar să spui – am prins doar o bucată de discurs – în fața unei mulțimi de  spinări încinse oblic cu tricolorul, pentru a-i fi pe plac, măgăria că toți umblăm cu ”corupția în gură”, mi se pare impardonabil. La adresa cui o spui? La adresa ălora de stau în ploaie și cer să nu mai fim conduși de corupți, ceea ce, dincolo de excese, e corect? La adresa ziaristului care critică alarmat vânzarea României la talciocul mondial? La adresa capului de locuitor, născut într-o democrație, care în loc să-l apere, îl fură? Cum dracu să ne înjuri pe toți sau aproape pe toți pentru a face plăcere unor cururi care șed pe scaune și care, unele dintre ele, nici nu voiau musai asta și poate nici nu sunt de acord?
Cui vrea să-i facă placere Tăriceanu? El nu umblă cu ”corupția în gură”, nu face „gargară” cu ea.  El – circulă vorba – s-ar găsi cu ea în buzunarele mereu largi, mereu nesătule și mereu pline.
Pronunțând-o, prin repetiție, ostentativ și obsedant, în aceste zile, o are și el în gură. Corupția, elevată din buzunar în mandibulă.
Nu știu ce vor domnule Călin, sau Căline, cum îți spuneam chiar când te ajunseseși politic și erai doar premier, ticăloșii ăia din piață. Nu știu ce vor slujbașii multinaționalelor – un tip, care-i în piață de 20 de zile, dat afară de o multinațională la restructurări, e liber de contract, deci șomer -, nu știu cât de nepatrioți sunt românii din generațiile de mijloc, cei care nu mai vor, văzând și alte lumi decât pe cea a Dâmboviței, pe afară, nu știu ce vor ziariștii cărora le pari nițel cam corupt (poate se înșeală și m-aș bucura să fie așa), dar ce ai spus acum, spre a-ți atrage niște adeziuni, e o imensă măgărie.

Lucian AVRAMESCU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21477

Publicat de la data feb. 20 2017. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial, LUCIAN AVRAMESCU.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 februarie 2020, 2:32
 

V
Senin
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:04
Apus: 17:55
Prognoza 24 februarie 2020
Zi
 

VNV
Parţial însorit
17°C
Vânt: 14 km/h VNV
Rafale de vânt: 32 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Senin
-1°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.387 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team