Raport: China va începe construcţia a 35 de proiecte feroviare

Este un drum înainte cu toate motoarele pornite pentru sectorul feroviar din China pentru că în 2017 va începe construirea a 35 de noi proiecte feroviare în condiţiile în care această ţară planifică extinderea reţelei, potrivit unui raport recent din Economic Information Daily, condus de Xinhua.

Construcţiile vor începe la 2.100 de kilometri de linie ferată nouă, la 2.500 de kilometri de linii duble şi la 4.000 de kilometri de căi ferate electrificate în acest an, a citat raportul surse oficiale anonime.

Pentru a atinge obiectivele, China Railway Corp. (CRC) a primit un buget de 800 de miliarde de yuani (116.8 miliarde de dolari americani) de către guvernul central, aceeaşi sumă ca în 2016.

Vicepremierul pentru transporturi, Yang Yudong, a dezvăluit anterior că China va cheltui 3.5 trilioane de yuani pe construcţia de căi ferate în timpul celui de al 13-lea Cincinal (2016-2020).

Până în 2020, China va avea o creştere a lungimii căilor ferate de mare viteză operative până la 30.000 de kilometri, care vor conecta mai bine de 80 la sută dintre marile sale oraşe.

Până la finele lui 2016, China avea o reţea de căi ferate de 124.000 de kilometri, printre care şi cea mai lungă reţea de cale ferată de mare viteză din lume de peste 22.000 de kilometri.

În timp ce vasta reţea a îmbunătăţit conectivitatea în porţiuni mari ale ţării, construcţia rămâne în urmă în regiunile mai puţin dezvoltate din vest.

Guvernul vrea să anuleze acest dezechilibru.

Multe dintre proiectele de construcţie de anul acesta vor avea loc în regiunile centrale şi vestice ale Chinei, pentru a sprijini campania de ajutorare a sărăciei, potrivit CRC.

Sursa: China Xinhua News

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.