Daciana Sârbu organizează la Bruxelles un seminar pe tema bunăstării copiilor

Daciana Sârbu, eurodeputata PSD, organizează miercuri, 27 martie la Bruxelles evenimentul „Bunăstarea copiilor – investiţie intr-un viitor sănătos”, un seminar despre nevoia prioritară de politici integrate vizând copiii în domeniul sănătăţii, nutriţiei şi educaţiei pentru sănătate.

In contextul actualei crize economice, vor fi prezentate initiative curente la nivel global, actiunile UE in domeniu, precum si experienta UNICEF in Romania in ceea ce priveste situatia copiilor.
Evenimentul este organizat sub egida Grupului S&D din Parlamentul European.
Vor lua cuvantul: Sandie Blanchet – reprezentantul UNICEF in Romania,  Philippe Roux (DG SANCO, Comisia Europeana),  Monika Kosinska – secretarul general al EPHA (Alianta Europeana pentru Sanatate Publica), Julius Op De Beke (DG Employment, Comisia Europeana), Christel Schaldemose – europarlamentar S&D din Danemarca,  Vasile Cepoi – consilier de stat pe probleme de sanatate al Primului Ministru al Romaniei.
Vorbitorii vor prezenta programele privind sanatatea si bunastarea copiilor aflate acum in desfasurare la nivel global si european, iar reprezentantii Comisiei Europene vor expune intentiile acestei institutii in domeniul nutritiei si sanatatii ce vizeaza in mod direct copiii. Vasile Cepoi, reprezentantul Guvernului Romaniei, va oferi detalii cu privire la programul national „Mama si Copilul”, ce va fi implementat in Romania incepand de anul viitor.
Evenimentul urmareste sa atraga atentia in plan european asupra nevoii unei strategii integrate menite sa imbunatateasca dezvoltarea si sansele copiilor europeni.
Initiatoarea si moderatoarea evenimentului, Daciana Sarbu, a avut constant initiative in domeniul nutritiei, vizand in special copiii: „Reunind intr-un dialog comun Parlamentul European, Comisia Europeana, factori guvernamentali nationali si ONG-uri proeminente in domeniul sanatatii publice, avem mai multe sanse de a face un pas inainte in acest domeniu crucial: sanatatea copiilor trebuie imbunatatita prin politici aplicate coordonat in mai multe domenii, dintre care prioritare sunt initiativele privind nutritia, preventia si educatia pentru sanatate”, considera Daciana Sarbu, membra in Comisia de Sanatate Publica a Parlamentului European.
„UNICEF saluta intentia si interesul Romaniei de a duce in plan european discutia despre copiii vulnerabili in contextul acestei recesiuni. O atentie deosebita trebuie acordata intaririi programelor de sanatate, educatie si protectie in vederea asigurarii de sanse egale pentru toti copiii. Sustinem acest efort și vom participa cu expertiza noastra tehnica la dezvoltarea si continuarea unui dialog pe aceasta tema” afirma Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in Romania.
In noiembrie 2012, eurodeputata Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene pregatirea unei Strategii Europene privind Sanatatea Copiilor, finantata prin fonduri europene, care sa includa prioritar politici privind alimentatia sanatoasa. In viziunea sa, o astfel de strategie trebuie sa se axeze in primul rand pe politici de preventie, avand un obiectiv dublu: imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala a copiilor si  incurajarea adoptarii unui stil de viata sanatos de la cele mai mici varste.
Evenimentul va avea loc miercuri, 27 martie, intre orele 13 si 15, in sala A3H1, cladirea Parlamentului European, Bruxelles.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.