Dan Şova, discuţii cu investitorii germani şi austrieci

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine Dan – Coman Şova a participat luni, 30 septembrie 2013, la cea de-a cincea editie a „Forumului Investitorilor Germani si Austrieci”. La eveniment au participat reprezentanti ai ambasadelor Austriei si Germaniei la Bucuresti si reprezentanti ai marilor companii din cele doua state.

Ca urmare a modificarii Legii Parteneriatului Public Privat, investitorii germani si austrieci au cerut detalii privitoare la impactul noii legi si provocarile mediului investitional romanesc.

Participanţii la eveniment i-au adresat întrebări ministrului Dan Şova legate de proiectele de infrastructura prioritare ale Guvernului României şi ale Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine şi despre strategia de atragere a investitorilor străini în România.

“Relatiile cu Austria si Germania sunt printre cele mai complexe si mai dezvoltate relatii pe care Romania le are cu statele membre ale Uniunii Europene. Sunt relatii excelente, bazate pe cooperare europeana si schimburi economice substantiale. Sunt foarte multe exemple relevante in acest sens. Ma refer la impactul investitiilor austriece in domeniul petrolier si bancar, la impactul investitiilor germane in domeniul auto.  Exemple relevante pentru ultimele luni de activitate sunt investitia Daimler în valoare de 300 de milioane de euro, Exxon, OMV şi Romgaz în valoare de 1 miliard de euro, OMV Petrom la Suplacu de Barcău de 500 de milioane de euro. Mentionez, de asemenea, ca in domeniul proiectelor de infrastructura rutiera, STRABAG SE, unul dintre concernele de constructii de top din Europa, este prezent pe piata romaneasca. Discutand despre proiecte strategice de infrastrucura, dupa cum probabil stiti, ca urmare a elementelor convenite cu reprezentatii Comisiei Europene si integrate in textul noii Legi a Parteneriatului Public Privat, varianta finala a acestei legi a fost transmisa catre Parlament. Imi exprim convingerea ca noua lege va produce efecte benefice pentru economia Romaniei. ”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.