Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sinteza intervenţiilor pompierilor în urma inundaţiilor

Publicat: marți, 01 octombrie 2013

Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ şi a intensificărilor vântului, în perioada 30 septembrie, ora 06.00 – 1 octombrie, ora 06.00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), prin inspectoratele judeţene, a intervenit în 12 localităţi, respectiv municipiul Călăraşi, oraşul Budeşti (judeţul Călăraşi), municipiul Craiova (judeţul Dolj), municipiul Feteşti (judeţul Ialomiţa), municipiul Slatina (judeţul Olt), municipiul Ploieşti, comuna Măneciu Pământeni (judeţul Prahova), oraşul Voluntari, satul Dudu, comuna Chiajna (judeţul Ilfov), municipiul Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman) şi municipiul Bucureşti.
În total, au fost inundate 3 locuinţe, 13 curţi şi grădini, 5 subsoluri şi beciuri, 5 străzi şi un drum naţional.
De asemenea, au fost închise 4 porturi (Midia, Mangalia, Constanţa Sud Agigea şi Bara Sulina) şi s-a intervenit pentru degajarea a 30 de copaci doborâţi de vânt.
În perioada de referinţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice şi hidrologice, au acţionat 209 pompieri, cu 77 mijloace de intervenţie.
Alături de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au intervenit şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi ai serviciilor voluntare.
Având în vedere avertizările meteorologice emise pentru perioada următoare, IGSU a luat măsuri de asigurare a forţelor şi mijlocelor necesare în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă de amploare, atât prin prealarmarea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi prin verificarea modului de instituire a serviciului de permanenţă la primăriile din judeţele afectate.
În prezent, pompierii acţionează în continuare pentru limitarea şi eliminarea urmărilor fenomenelor manifestate în toate zonele vizate, în municipiul Bucureşti intervenindu-se, în principal, pentru degajarea copacilor căzuţi. Referitor la speţa în cauză, au fost înregistrate două persoane rănite, cărora pompierii Capitalei le-au acordat primul ajutor medical de urgenţă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15502

Publicat de la data oct. 1 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 22:51
 

ENE
Senin
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

E
Parţial însorit
33°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.742 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team