Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Dan Voiculescu le dă sfaturi magistraţilor

Publicat: duminică, 09 iunie 2013

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisă Consiliului Superior al Magistraturii şi Asociaţiei Magistraţilor din România, în care dă sfaturi despre democraţie şi funcţionarea presei în România.

Iniţiativa vine în contextul în care CSM a cerut anchetarea modului în care moderatorii Anetna 3 au atacat justiţia.

„În calitate de cetăţean român ale cărui drepturi civile, inclusiv cel la petiţie, nu au fost încă îngrădite”, Dan Voiculescu le adresează reprezentanţilor celor două instituţii câteva sfaturi, pe blogul personal. Sfaturile sunt adresate sub forma unor întrebări retorice şi se referă la faptul că judecata magistraţilor ar putea fi influenţată de o campanie dusă în presă împotriva sa şi a trustului de presă pe care l-a fondat.

„România are nevoie de echilibru şi obiectivitate. România are nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii plasat deasupra oricăror partizanate. România are nevoie de încredere în magistraţi. După 8 ani de excese din toate părţile, din toate taberele, avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii, stereotipuri şi subordonări oculte. Eşecul mandatelor prezidenţiale ale domnului Traian Băsescu a demonstrat că modelul ‘arbitrului jucător’ este nociv pentru România. Este nociv pentru democraţie. Este nociv pentru încrederea românilor în instituţiile fundamentale ale statului”, a scris Dan Voiculescu în scrisoarea sa.

Acesta s-a arătat convins că, în urma acestei scrisori, „se va comunica din nou că Voiculescu pune presiune pe justiţie”, şi i-a sfătuit pe reprezentanţii CSM şi AMR „să treacă dincolo de manipulări şi prejudecăţi”.

„Aveţi responsabilitatea credibilităţii justiţiei din România, nu o irosiţi în adversităţi personale. Acest mesaj este trimis inclusiv partenerilor noştri europeni (Comisia Europeană, Parlamentul European)”, a adăugat liderul conservator.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7591

Publicat de la data iun. 9 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 16:02
 

VSV
Predominant însorit
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.000 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team