Daniel Constantin: S-a depistat aflatoxină peste limita admisă în 34 de ferme românești

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anunţat că din aproximativ 1.335 de probe analizate de către ANSVSA, în două săptămâni, 67 de probe au fost găsite pozitive, cu o cantitate de aflatoxină peste limita admisă în UE, de 0,05%.

Este vorba de 5% din totalul probelor recoltate prezentau aflatoxină peste limita admisă.

„Toate cazurile au fost izolate, produsele nu au ajuns pe raft, toate produsele care se află în prezent pe rafturi sunt bune pentru consum”, a declarat Ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a scos din comerț 193 de tone de lapte infestat cu aflatoxină.

Mănăstireanu: Suspiciunea referitoare la carnea de curcan nu a fost fondată

Suspiciunea referitoare la posibile reziduuri de antibiotic în pieptul de curcan provenit din România nu a fost fondată, a anunţat, joi, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

‘În urma anchetei s-a dovedit că procesatorul a respectat reglementările Comisiei Europene şi legislaţia românească sanitară veterinară privind creşterea curcanilor’, a declarat Mănăstireanu.

Referitor la SC Nicolin SA din judetul Prahova, Mănăstireanu a spus că firma a fost închisa şi sancţionată cu amendă de 30.000 lei. ‘In plus, societatea a intrat in atentia organelor antifrauda astfel incat cei care induc in eroare consumatorul sa plateasca si sa raspunda in fata legii’.

Referitor la conservele din carne de vita: Alerta a fost inchisa, procentul de ADN de substituire cu carne de cal este de 1%. Conform cerintelor, e ancheteaza cazurile in care procentul este peste 1%. A fost vorba de o contaminare accidentala pe fluxul de aprovizionare cu carne al acestei unitati procesatoare si nu putem vorbi despre frauda, a explicat Mănăstireanu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.