De Florii, la Palatul Mogoșoaia:  “PianoImpro Show” și flori de Murivale

Duminică 1 aprilie 2018, de la ora 12, în debutul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, va avea loc un dublu eveniment în peisajul cultural românesc: Piano ImproShow și o expoziție excepțională „Flori din grădina de la kilometrul 0.

Ineditul evenimentului organizat de: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului şi Asociatia Culturală Pro Valoresconstă în faptul că muzica și pictura se vor întrepătrunde.

Șevaletele cu lucrări semnate de celebrul pictor Vasile Mureșan (Murivale), vor înconjura, chiar pe scena festivalului, pianul cu ajutorul căruiaLucian Velciu va propune o inedită și atractivă abordare a unor șlagăre ale muzicii clasice, dar și ale unor hit-uri rock, pop.

În Sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor răsuna în aranjamente pianistice atractive piese din repertoriul: ClodplayQueen, Pink FloydMichael Jackson, dar și opusuri imaginate de Mozart și Paganini, în timp ce spectatorii vor putea privi și explozia de culori imaginată deVasile Mureșan (Murivale), atunci când florile l-au inspirat.  

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.                       

Pianistul Lucian Velciu a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. A susţinut recitaluri pe diferite scene: Universitatea de Muzică Luxemburg, Sala Studio a Ateneului Român Bucureşti, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul de Artă din Constanţa, Palatul Mogoşoaia, Castelul Peleş, Sala Radio ş.a. Lucian Velciu a participat la programul de perfecţionare din cadrul Colegiului Pro (1998-2001) şi la un curs de vară (iulie 2002) susţinut în Luxemburg de pianista Dana Protopopescu. Pianistul a câştigat laurii unor competiţii de gen: premiul al II-lea la Concursul internaţional de pian Carl Filtsch Sibiu – ediţia 1997, Premiul I şi Marele Premiu la Concursul Pro Piano – 2001, Bucureşti. A concertat în compania Orchestrei de Cameră Radio, a Filarmonicilor din: Ploiești, Oradea, Constanța, Arad. A fost invitat în emisiuni ale posturilor Radio România şi TVR, realizate de Iosif Sava, Rodica Sava şi Ivona Cristescu, iar după 1998 a susţinut recitaluri în emisiuni televizate la PRO TV.

Născut chiar pe 1 aprilie, în 1957, în Arcalia – Bistrița, Vasile Mureșan – Murivale, cum i se spune in lumea artistilor,a absolvit în 1996 Academia de Artă “Luceafarul”, secția “Pictura”, profesor Theodor Moraru. A avut șansa să-l cunoască pe Corneliu Baba, care “l-a lăsat să fure meserie și mai ales din conduita de pictor artist”. Între 1998 si 2001 a fost asistent la Academia de Artă “Luceafarul” și din anul 2000 este membru titular UAP, Secția Multimedia. A fost distins cu două premii UAP (2005 și 2013), un premiu internațional la Baugé în Franța (1997). A avut expoziții în SUA, la New  York, la Genova, în Italia, la Czestochowa, în Polonia. În țară aparițiile sale pe simeze au fost deosebit de apreciate: la Galeria Artei, la Kulturama Studio,Galeria TC Hanul cu Tei, Casa Vernescu, la Galeria UAP Bistrita și recent în luna februarie, la Galeria Căminul Artei din București. A făcut  7 filme, iar filmul  „Rufe divine” de Lucian Olteanu a luat Marele Premiu 7 ARTE.

 

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.