De vorbă cu ambasadorii sportului românesc: astăzi, Marian Drăgulescu

După ce în urmă cu o lună jumătate a primit diploma de “Ambasador al sportului universitar românesc”, Marian Drăgulescu a oferit un interviu pentru reporterul Student Sport, Alin Grigore. Fostul campion mondial şi european la gimnastică a vorbit despre importanţa sportului în facultăţi, dar şi despre cum decurgeau cursurile pe vremea când şi acesta, la rândul său, era student.

Alin Grigore: Cum aţi început colaborarea cu Student Sport?

Marian Drăgulescu: Am fost invitat la un eveniment de-al lor şi mi s-a părut foarte bună iniţiativa pe care aceştia o au. Mi s-a părut că Student Sport face ceea ce-i trebuie sportului românesc în momentul de faţă, o revigorare.

A.G.: Când credeţi că va ajunge şi sportul universitar din România la un nivel european?

M.D.: Când se va începe să se investească în baze sportive, în formarea unor campionate, şi nu în ultimul rand, sportivii mai trebuie şi motivaţi pentru a atinge un anumit nivel

A.G.: Doar 37% dintre studenţii români se mai duc la orele de sport din universităţi. Ce mesaj le transmiteţi acestora?

M.D.: Ei trebuie să ştie că sportul înseamnă sănătate, înseamnă educaţie, fair-play, disciplină, competiţie. Cu aceasta din urmă este bine ştiut că te întâlneşti cu ea peste tot, în carieră, în job, în viaţă.

A.G.: Aţi făcut sport în facultate?

M.D.: Am făcut sport de performanţă de la 7 ani până la 32 de ani. La mine n-a contat că am făcut şcoală, facultate sau master, făceam antrenamente pe bandă rulantă.

A.G.: Cum decurgeau cursurile de sport din timpul facultăţii?

M.D.: Sincer, eu mergeam la sesiuni că nu prea aveam foarte mult timp liber din cauza faptului că aveam două antrenamente pe zi. O singură dată într-o săptămână aveam liber, duminica. Mi-am dat toate probele practice, toate examenele. Erau foarte interesante şi jocurile de echipă, handbal, baschet, volei, pe care le-am făcut şi eu.

A.G.: Din cunoştinţele dumneavoastră, cum vedeţi sportul universitar de astăzi faţă de cel din vremea comunismului?

M.D.: Din câte ţin eu minte, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti avea echipă de gimnastică şi au fost la Campionatele Universitare din 1995, dacă nu mă înşel, şi au luat locul 3. Super performanţă pentru acea vreme. Despre sportul universitar din vremea comunismului chiar nu ştiu ce aş putea, dar n-a prea existat.

A.G.: Aveţi să transmiteţi vreun mesaj echipei Student Sport?

M.D.: Succes şi baftă în ceea ce vă propuneţi. Aţi început o muncă ce trebuia începută de alţii cu mult timp în urmă. Să fiţi tari şi să nu vă lăsaţi când anumite presiuni se vor face asupra voastră.

Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.