Scandal la Ploiești: Aparate de sterilizare stricate de luni de zile

Un medic din Ploieşti denunţă multiple cazuri de malpraxis în spitalul în care lucrează. Medicul spune că condiţiile în care el şi colegii lui operează pun în pericol viaţa pacienţilor cu bună ştiinţă. Medicul dezvăluie că din lipsa resurselor este nevoit să reutilizeze ustensile de unică folosinţă. El precizează că bisturiile de unică folosinţă sunt folosite de zeci de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de luni de zile.

„Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu. Pense LigaSure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante” spune doctorul Oprea în scrisoare într-o scrisoare deschisă. Acesta îi găseşte responsabile pe superiorii săi care nu reuşesc să rezolve situaţia.

„Aici sunt şefi de secţie de 20 de ani, de ei depinde dacă un pacient face sau nu o investigaţie de înaltă performanţă. Ăştia sunt veşnici şi nemuritori! Pentru ce să faci un doctorat, o altă specialitate, dacă ăştia te sufocă şi umilesc sistematic. Trebuie să-i aştepţi şi la WC, să obţii o semnătură! Dacă ai ghinion să nu te iubească, ăla eşti, împreună cu bolnavul tău cu tot”, mai spune medicul.

Medicul spune că lucrează de 20 de ani la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a dispus declanșarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, „ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la declaraţiile unui medic primar chirurgie generală”.

Echipa de control va fi formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătăţii şi din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Săptămâna trecută, un ziar local din județul Prahova a publicat un articol în care apar pasaje dintr-o scrisoare atribuită medicului chirurg Dan Oprea.

„Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu?”, se arată în scrisoarea publicată în presa locală şi atribuită chirurgului Dan Oprea.

”Nu am cum să rămân impasibil”, a afirmat Nicolăescu care a precizat că nu înțelege de ce medicul chirurg nu a sesizat conducerea spitalului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.