Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Decizia privind adoptarea Codului Rutier, amânare cu iz de scandal în şedinţa de guvern

Publicat: miercuri, 02 octombrie 2013

Executivul condus de Victor Ponta a luat miercuri o decizie neașteptată în privința proiectului de Cod rutier avansat de ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe. Deși la începutul reuniunii, premierul anunțase că se vor lua „decizii importante” în privința mai multor subiecte, între care și Codul rutier, în final membrii Guvernului au amânat discuția.

Conform Realitatea TV, Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să introducă în Codul rutier şi alte modificări decât cele legate de amenzi, precum asigurări că autorul unui accident grav nu va rămâne în posesia permisului până la o decizie definitivă a instanţei, spunând că altfel nu va accepta proiectul. Premierul i-a mai cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, să detalieze modul în care autorităţile locale vor comunica cu reprezentanţii poliţiei pentru încasarea sumelor provenite din amenzi, afirmă surse guvernamentale. Discuţia a avut loc în şedinţa de guvern.

Codul rutier a făcut în ultimele zile obiectul unei dispute de la distanță între ministrul Radu Stroe și unii reprezentanți ai PSD, precum Ilie Sârbu sau Liviu Dragnea. În timp ce Stroe a susținut necesitatea adoptării unei ordonanțe de urgență pe acest subiect, social-democrații au militat pentru adoptarea unui proiect de lege care să fie trimis apoi spre dezbatere Parlamentului.

Amenda maximă pentru şoferi în noul Cod rutier va fi de 9.600 de lei

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunţat că noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

Noul Cod rutier va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

„Vom lua în considerare amendamentele demne de a fi luat în considerare”, a spus Radu Stroe, referitor la eventualele modificări la proiectul privind Codul rutier.

Unul dintre articolele din forma revizuită a proiectului de OUG prevede că suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune „pentru o perioadă de doi ani în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat vătămarea corporală sau decesul unei persoane dacă norma de circulaţie încălcată este conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul, conducerea unui autovehicul pe una din căile autostrăzii în sens opus celui în care se desfăşoară în mod normal circulaţia sau în care se desfăşoară în mod normal, depăşirea de către conducătorul de autovehicul cu mai mult de 60 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus sau nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când instanţa de judecată sau, după caz, procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală, încetarea urmăririi penale, achitarea, ori încetarea procesului penal, pentru una din următoarele situaţii: lipseşte plîngerea prealabilă a persoanei vătămate, autorizarea sau sesizarea organului competent ori alta condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, a fost retrasă plîngerea prealabilă ori părţile s-au împăcat ori a fost înlocuită răspunderea penală”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15561

Publicat de la data oct. 2 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 18:55
 

N
Parţial înnourat
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team