Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Decoraţii pentru jandarmii întorși din Misiunea NATO din Afganistan

Publicat: luni, 27 mai 2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a decorat luni, 27 mai, la sediul M.A.I., pe membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi, care s-au întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

„Momentul de astăzi este mai mult decât o ceremonie de decorare a unor militari jandarmi, astăzi dorim să apreciem curajul şi să dăm exemple. Trăim într-o societate din ce în ce mai săracă în exemple personale, dar în această lume Jandarmeria Română reuşeşte permanent să aducă înaintea noastră oameni deosebiţi, oameni cu caractere puternice. Cu alte cuvinte, dumneavoastră sunteţi printre eroii Ministerului Afacerilor Interne, printre eroii României şi de aceea reprezentaţi modele pentru toţi cei care lucrează în această instituţie, nu numai în Jandarmeria Română”, a afirmat ministrul Stroe.

Ministrul Radu Stroe a mai spus că operațiunile desfășurate de militarii români  din M.A.I., alături de colegii din Ministerul Apărării Naţionale, au demonstrat că România are resurse umane pregătite și specializate pentru astfel de misiuni internaționale.

“Pentru fiecare militar o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română și Ministerul Afacerilor Interne misiunea, adusă acum la bun sfârșit, este o carte de vizită onorabilă.”, a mai spus ministrul Radu Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit și familiilor jandarmilor care au așteptat întoarcerea militarilor din teatrul de operații.

La rândul său, comandantul contingentului, maior Buzoianu Dragoş, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciați de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit misiunile.

În cadrul ceremonialului de la sediul M.A.I., cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission, au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii.

De asemenea, comandantul detaşamentului misiunii internaţionale a înmânat ministrului Radu Stroe Drapelul arborat pe timpul desfăşurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

Începând cu data de 28 aprilie 2011, potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 29 din 22.03.2011, 245 de jandarmi  (4 contingente) au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până la acel moment jandarmii acționând în misiuni internaţionale sub egida ONU (în Kosovo – până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene, în Kosovo şi Georgia.

Jandarmii care au alcătuit cele patru contingente ce au acționat în Afganistan  au fost selecţionaţi, din toate unitățile Jandarmeriei Române, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoştinţele de specialitate, iar durata unei misiuni a fost de șase luni, militarii fiind dislocați în centrele de pregătire ale Poliției afgane.

Jandarmii români au executat, în acest interval de timp, trei tipuri de activităţi: instruirea directă a poliţiştilor afgani, activităţi de mentorat pentru instructorii afgani şi activităţi de mentorat pentru ofiţerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7105

Publicat de la data mai 27 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 septembrie 2019, 3:09
 

NNE
Parţial noros
14°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:00
Apus: 19:18
Prognoza 21 septembrie 2019
Zi
 

S
Predominant însorit
20°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ESE
Senin
7°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-09-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:45 si 02:00 In zona : Județul Constanta: Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Corbu, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina; Se vor semnala : - temporar, averse ce vor cumula, local, 25...35 l/mp.

Loto

Horoscop

  • 229.529 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team