Seminarul regional al industriilor culturale și creative ajunge la Cluj

Pe 30 mai, Clujul este gazda celui de-al doilea seminar regional dedicat industriilor creative și culturale românești, organizat în cadrul proiectului „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. Evenimentul își propune să creeze o platformă de interacțiune unică între brandurile creative locale și cei dornici să-și dezvolte un business în domenii bazate pe talent, inovație și creație artistică.

Seminarul regional va fi deschis de prezentarea celor mai recente date privind contribuția sectorului creativ la economia națională. Tot în deschiderea seminarului, Tudor Giurgiu, directorul Transilvania International Film Festival (TIFF), va vorbi despre cum se transformă un brand cultural regional în succes global. Partea interactivă a seminarului cuprinde 4 ateliere ce au în prim plan exemple de succes din domeniul economiei creative locale sau naționale. Speakerii care vor ghida atelierele sunt: Rarița Zbarcea, membră a board-ului directoral la Fabrica de Pensule, primul proiect cultural independent românesc care reunește sub un numitor comun artiști vizuali, galerii de artă contemporană și organizații culturale; Olga Stanciu, director adjunct Jolidon, brandul de fashion clujean care a cucerit piața europeană; Florin Moroșanu, director al asociației Cluj – Capitală Culturală Europeană 2020 și Răzvan Crișan, fondator al asociației ORICUM și inițiator al proiectului cinematografic ShortsUP.

Studiile de caz prezente în cadrul celor 4 ateliere trasează drumul de la idee la proiect sustenabil, bifând cele mai importante provocări ale antreprenoriatului în industriile creative: marketing și branding, strategii de finanțare, politici și strategii culturale regionale. Participanții pot opta pentru unul din atelierele desfășurate în paralel. Ultima parte a seminarului cuprinde o sesiune de networking și discuții libere coordonată de reprezentanții proiectului și speakerii locali.

Evenimentul are loc joi, 30 mai, la hotelul Univers T (Strada Alexandru Vaida Voevod nr. 53-55), între 8.30 și 16.00. Participarea este gratuită, însă selecția constă în completarea unui formular de înscriere disponibil la adresa www.crestetalente.ro/inscriere-seminar-cluj. Termenul limită pentru trimiterea formularelor de înscriere este luni, 27 mai.  Seminarul regional se adresează celor interesați de una dintre industriile culturale și creative în dezvoltare, fie că studiază, lucrează sau doresc să-și dezvolte o afacere în domeniu.

Conform cercetărilor realizate în cadrul programului, industriile creative din Cluj aduc cea mai mare contribuție la economia națională, după București. Programul ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” și-a propus să cultive piața creativă din regiunea Cluj-Napoca prin două inițiative ample: un seminarul regional al industriilor creative și doua sesiuni de cursuri gratuite pentru viitorii antreprenori din domeniul cultural.

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.