Departamentul Schengen aflat în subordinea MAI, desfiinţat

Departamentul Schengen aflat în subordinea MAI a fost desfiinţat. Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului de Interne. Documentul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

„Activităţile realizate în vederea îndeplinirii tuturor condiţiilor necesare pentru aderarea României la Acordul Schengen şi la Convenţia de aplicare a acestuia vor fi coordonate de către un subsecretar de stat. (…) demersul urmăreşte adaptarea cadrului instituţional existent la modificările legislative şi structurale intervenite ca urmare a măsurilor de reorganizare a administraţiei publice centrale, mai precis a reorganizării Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin înfiinţarea Ministerului Afacerilor Interne, stabilind structura organizatorică şi efectivele noii instituţii”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Departamentul Schengen a fost înfiinţat în 2007, în timpul Guvernului Tăriceanu, ca “autoritate naţională în domeniu care asigură şi răspunde de îndeplinirea tuturor condiţiilor necesare pentru aderarea României la Acordul Schengen”.

În 2007, portofoliul de la Interne era ocupat de Cristian David, iar acum de către Radu Stroe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.