Deputaţii au votat introducerea tichetelor de masă în format electronic

Cu 252 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 41 abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă privind introducerea tichetelor de masă în format electronic.

Potrivit proiectului, tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere în numerar, sunt folosite numai pentru cumpărarea produselor alimentare, fără tutun sau alcool.

Unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic sau de hârtie sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a tichetelor de masă, astfel încât să permită o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu angajatorii şi unităţile de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantinele restaurant şi bufetele.

În termen de trei luni, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor elabora normele de aplicare a legii, se mai prevede în textul legislativ.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că tichetele de masă în format electronic permit cumpărătorului să plătească

Iniţiatorii acestui proiect sunt parlamentarii Florin Iordache, Bogdan Ciucă, Marian Neacşu, Gabriel Vlase, Aurel Vlădoiu, Ion Chelaru.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.