Descoperire uluitoare. O specie de pestisor auriu traieste in Dunare

Captura neobisnuita la Boat Fishing Challenge, primul concurs de pescuit extrem, pe Dunare. In asteptarea pestilor mari, pe o vreme mohorata de toamna, unul dintre echipaje a uimit inclusiv echipa de arbitrii printr-un exemplar de doar 6 cm. Pestisorul capturat de ei are culoarea aurie, pigment exotic si total neobisnuit pentru speciile care traiesc la noi in tara.

Echipa organizatorilor de la HartaPescar.ro a facut primele cercetari si se pare ca micutul care indeplineste dorinte este un caras auriu (Carassius Auratus), specie extrem de rara la noi in tara si specifica mai degraba acvaristicii. Nu se stie inca daca este vorba despre o captura accidentala a unui peste de acvariu eliberat in Dunare, dar daca este vorba de asa ceva, pestisorul auriu ar fi trebuit sa calatoreasca mai mult de 8 km in curent pentru a ajunge la zona salbatica in care a fost prins.
La finalul competitiei micutul a fost eliberat, insa cei care l-au prins vor pastra in taina cele trei dorinte pe care si le-au rostit in gand.

Competitia Boat Fishing Challenge a fost organizata de site-ul HartaPescar.ro (reteaua de localizare a pescarilor) si a fost prima de acest gen in Romania. Concursul a avut loc pe 12 Octombrie, la Giurgiu , intr-o zona salbatica, neamenajata, cu craci incomode si curenti care au pus la grea incercare echipajele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.