Despre destinul tinerilor muzicieni, la Garantat 100%

Jazzappella, sextetul vocal mixt a cappella de jazz, recunoscut pentru muzica proaspătă, sofisticată, directă şi spontană, se ascultă duminică laGarantat 100%. Cătălin Ştefănescu dedică emisiunea Garantat 100% din 23 martie şcolii muzicale din România şi destinului tinerilor muzicieni care se încăpăţânează să facă muzică, terminând studii de specialitate sau şi/sau fiind pasionaţi de muzică.

Cum supravieţuieşte un absolvent de Conservator strict în meseria pentru care s-a pregătit sau în proiecte alternative? Cum se conturează şi se dezvoltă un proiect muzical? Care este disponibilitatea ascultătorilor de muzică de la noi de a experimenta, de a consuma şi altceva? Cum se manifestă ei? Despre toate acestea vedem şi ascultăm la Garantat 100%.

Vin în studioul Garantat 100% pentru a răspunde acestor întrebări membrii grupului Jazzappella: Ana-Cristina Leonte, Elena Moroşanu şi  Mircea Mutulescu – studenţi la master, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Raluca Stoica – solistă şi colaboratoare a Teatrului Naţional de Operetă, Bogdan Tudor – Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Zoltán András – fondator al grupului Sarmalele Reci.

Despre Jazzappella: este un sextet vocal mixt a cappella de jazz înfiinţat în Bucureşti în anul 2011. Grupul are un repertoriu format din standarde de jazz în aranjament propriu, compoziţii proprii de swing, bossa-nova etc. şi aranjamente originale. Muzica lor cucereşte de la prima audiţie publicul ascultător. Grupul a trecut prin transformări de componenţă şi a ajuns apoi la o formulă stabilă, care continuă să existe şi în prezent: Ana-Cristina Leonte, Raluca Stoica, Elena Moroşanu, Zoltán András, Bogdan Tudor şi Mircea Mutulescu.

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, împlineşte 14 ani de când este difuzată de TVR 1.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.