Despre teatru, artă şi prietenie – interviu în exclusivitate, cu regizorul Jan Lauwers


TVR 2 difuzează duminică, 10 martie, un documentar în două episoade (de la ora 12.00 şi, respectiv, de la ora 12.30) dedicat regizorului Jan Lauwers şi trupei de teatru pe care acesta o conduce – Needcompany – prezenţi pe scena ediţiei din 2012 a Festivalului de Teatru de la Sibiu. Materialul cuprinde un interviu special, acordat de Jan Lauwers realizatoarei Sanda Vişan.

Jan Lauwers, unul dintre artiştii de vârf ai avangardei europene, a fost prezent în cadrul ediţiei a XIX-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu în dublă ipostază – de creator de teatru şi de film. Acesta a creat trupa Needcompany împreună cu coregrafa Grace Ellen Barkey, care a putut fi remarcată şi în distribuţia spectacolului „Casa Cerbilor”.

Jan Lauwers foloseşte o paletă variată de tehnici moderne, pentru a construi un univers artistic unic: pictură, grafică, instalaţie. La fel de interesant este şi modul în care Jan Lauwers şi trupa Needcompany folosesc diferite experienţe sociale proprii, pentru a realiza o producţie nonconformistă. Acesta este şi cazul spectacolului „Casa Cerbilor” („The Deer House”), prezentat la Sibiu, anul trecut.

Telespectatorii pasionaţi de teatru vor afla cum este primit de public un spectacol interpretat de actori din diferite colţuri ale lumii, în care vocile se exprimă în scenă în mai multe limbi străine şi vor afla cum a cucerit filmul „Goldfish Game”, care a fost realizat de trupă în doar două luni de vacanţă, atenţia publicului la Festivalul de Film de la Veneţia.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.