Dosarul privatizării ICA a fost amânat pentru 19 martie

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru data de 19 martie dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA). În dosar, fostul senator Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani.

Procesul s-a amânat pentru că avocatul lui Nicolae Vlad Săvulescu (inculpat) nu s-a prezentat la proces pentru că este bolnav.

La proces s-a prezentat fostul senator Dan Voiculescu.

Pe data de 12 februarie, dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost repartizat către Tribunalul Bucureşti, după ce iniţial procesul era programat pentru data de 9 martie.

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au făcut o solicitare în acest sens, astfel că termenul a fost mutat pe 20 februarie.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu că prin demisiile sale repetate el încearcă practic să tergiverseze acest dosar care este pe rolul instanţelor încă din 2008 şi deocamdată nu s-a pronunţat nicio decizie.

De asemenea, procurorii l-au acuzat pe Voiculescu că foloseşte legea în scopurile personale, însă într-un mod abuziv şi încearcă să scape de justiţie, reuşind să scape de o parte din acuzaţii care s-au prescris.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de „folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.