Dezbatere – „Drepturile în economia digitală: o provocare pentru consumatori”

Centrul European al Consumatorilor din Romania organizează dezbaterea „Drepturile în economia digitală: o provocare pentru consumatori”.
Evenimentul, organizat în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România are loc vineri, 16 martie 2018, în intervalul orar 10:30 – 14:00, la sediul Biroului din  strada Vasile Lascăr, nr. 31 (etajul 9, sala Robert Schuman).

Pornind de la o radiografie a comerțului on-line în România cu rate anuale de creștere impresionante, vom dezbate teme precum eliminarea blocajelor geografice în achizițiile on-line transfrontaliere, noul regulament privind protecția datelor cu caracter personal și eventualele modificări legislative necesare pentru o mai bună protecție a consumatorilor în cadrul pieței unice europene.

Parlamentul European este reprezentat de către deputații Cristian Preda (PPE), Maria Grapini (S&D) și Răzvan Popa (S&D).

De asemenea, printre vorbitori se numără Bogdan Marcel Pandelică, președintele ANPC, Irina Chirițoiu, directorul ECC România, și Florinel Ioan Chiș, directorul Asociației Române a Magazinelor Online. Vor participa și reprezentanți ai procesatorilor plăților electronice și ai magazinelor virtuale.

Dezbaterea este moderată de Dan Cărbunaru, jurnalist.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.